Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

KONAČNO

"Sokače" Milana Mladenovića u Novom Sadu (VIDEO)

Autor: R. Briza | 10.07.2015 - 13:13:00h | Komentara: 0

Prolaz u novosadskoj Zmaj Jovinoj ulici broj 22, koji izlazi na Ulicu Ilije Ognjanović, poneće ime jednog od najboljih jugoslovenskih muzičara Milana Mladenovića. Ta odluka juče je usvojena na predlog predsednice Komisije za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi Branke Bežanov.

Milan Mladenović

Milan Mladenović | Foto: Milan Mladenović

- Imajući u vidu činjenicu da je počeo zvanično najbolji evropski muzički festival, Egzit, koji je pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, te da smo tokom protekla dva dana u centru imali i omladinski festival "Youth fair", mislim da je ovo najbolje vreme za odluku da Novi Sad, koji konkuriše za omladinsku prestonicu Evrope i prestonicu kulture, u centru grada dobije prolaz nazvan po Milanu Mladenoviću, umetniku koji je jedan od bastiona muzike i kulture u našoj modernoj istoriji.
Godinama unazad, gradovi bivše Jugoslavije, poput Zagreba, Beograda, Podgorice, dodeljivali su nazive ulicama, platoima, trgovima po Milanu Mladenoviću. Red je da Novi Sad, koji je uvek važio za kolevku urbane kulture na ovim prostorima, donese takvu odluku – izjavila Branka Bežanov.

Borko Stefanović, šef poslaničke grupe DS i bivši basista kultne novosadske grupe “Generacija bez budućnosti” pozdravio je tu odluku rekavši da je Milan zaslužio ulica, a ne samo prolaz.

-Novi Sad se pridružio Beogradu, koji je po Milanu nazvao plato ispred Doma omladine u odavanju počasti ovom čoveku – kaže Stefanović.

Njegova koleginica Aleksandra Jerkov (DS) takođe je odluševljeno pozdravila odluku Grada Novog Sada da se prolaz nazove po Milanu Mladenoviću.

-Naravno da podržavam. Milan je bio jedan od naših najznačajnijih muzičara koji je ostavio neizbrisiv trag u jugoslovenskoj muzici – kazala je ona za “Alo!”.

Milan Mladenović, frontmen benda "Ekatarina velika" (1958 - 1994) je jedan od najvećih i najsvestranijih umetnika u Srbiji, koji je ostavio bogato nasleđe generacijama mladih ljudi u celom regionu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP