Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

STRUJA

Spasao ženu u poslednjem trenutku!

Autor: G. Đorđević | 03.02.2013 - 08:45:00h | Komentara: 2

Nataša Matijašević (29) iz Barzilovice, majka tri sina, umalo nije poginula kada se popela na banderu da bi povezala žice koje su joj zbog dugovanja od 189.000 dinara, dve nedelje ranije, raskačili električari lazarevačke elektrodistribucije. Od sigurne smrti spasao ju je suprug Predrag (34), koji se savim slučajno vratio ranije s posla i tada na merdevinama ugledao svoju uplakanu suprugu kako pokušava da kleštima i šrafcigerom zakači isečene žice.

Marija se popela na banderu nakon što su joj zbog duga koji nemaju da plate isekli struju

Marija se popela na banderu nakon što su joj zbog duga koji nemaju da plate isekli struju

- Skinuo sam je s bandere u poslednjem treutku. Da nisam naišao, sigurno bi poginula - uzbuđeno prepričava ovaj nesvakidašnji događaj Natašin suprug, koji je zbog svega još uvek u šoku.


Petočlana porodica iz Barzilovice živi od 50.000 dinara, koje Predrag zaradi kao kamenorezac, a njihov srednji sin Jovan (7) nedavno je na VMA operisao tumor na vratu što je dodatno opteretilo i onako skroman porodični budžet.

- Živimo bedno iako crnčim svaki dan od jutra do sutra. Rešenja za dečji dodatak i majčinsku negu čekamo više od tri meseca. Bez osnova smo odbijeni za jednokratnu gradsku pomoć od 50.000 dinara, koja sleduje porodicama koje dobiju treće dete, ali je država sada ipak došla po svoje - razočarano kaže Predrag.

Ponovo gore sijalice
Dan posle razgovora novinara “Alo!” i direktora lazarevačke elektrodistribucije Miroslava Rakića, Matijaševići su ponovo dobili struju. Direktor tvrdi da ovo nije jedina porodica koja nema novca da namiri svoja dugovanja, ali da on lično nema moć da ih oslobodi od obaveze plaćanja računa. Rakić je rekao da su za Matijaševiće garantovali ljudi iz opštine uz obećanje porodice da će u narednih nekoliko meseci vratiti dug.

Poslednji komentari
  • Brat Srbin Vreme: 03.02.2013 22:38h

    Bruko Srbijo,pomozi obicnim ljudima,to ce biti mali korak za obicne ljudi,ali veliki za Srbiju!

  • duda Vreme: 05.02.2013 09:14h

    Radi od jutra do sutra, tri sina, tri sokola ima i nema pravo na jednokratnu pomoc, a pritom je receno da porodice sa troje dece imaju!!! A Kolubara iz dzakova sipa pare za svoje ljude, svoje kadrove isplacuje im na ime eksproprijacije milione evra iako to mozda nije toliko, ali ovaj jadni covek nije Keme, nije neko ko ce da ga podrzi. Mi treba da propadnemo, da nestanemo sa lica zemlje, nista bolje nismo ni zasluzili...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP