Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

SRPSKA BIZNIS LOGIKA

Sprečio pljačku, ali plaća štetu nastalu krađom!

Autor: Predrag Vujanac | 03.03.2014 - 19:46:00h | Komentara: 2

Slučaj valjevskog trgovca Slobodana Živanovića je za rubriku „verovali ili ne“. U poljoprivrednu apoteku u kojoj radi, ušlaje njegova bivša koleginica i iz kase uzela 75.000 dinara koje joj, kako tvrdi, duguje gazda za neisplaćene zarade. Živanović je pozvao policiju koja je ženu pustila na slobodu sa sve parama, a gazda apoteke trgovcu zapretio da će nekoliko meseci raditi bez plate, pošto je dozvolio da novac bude uzet!

Slobodan Živanović

Slobodan Živanović | Foto: Predrag Vujanac

 Živanović (54) nije mogao ni da pretpostavi kakav će šok doživeti kada je u subotu u poljoprivrednu apoteku „Ćira“ na staroj zelenoj pijaci, ušla njegova bivša koleginica S.Đ. (38), koja je nedavno dala otkaz. „Javila mi se i stala pored tezge da bi, dok sam usluživao mušteriju, ušla iza pulta i pokupila kesu sa dnevnim pazarom i pošla napolje. Povikao sam i uspeo da je zaustavim, pitajući je šta to radi. Odgovorila mi je da joj gazda duguje za plate i da će uzeti svojih 75.000 dinara. Molio sam je da ne pravi probleme ni sebi ni meni, ali pošto nije želela da vrati novac, pozvao sam policiju“, kaže trgovac.

Interventna patrola potom je privela S.Đ. a Živanovića pozvala da takođe dođe u stanicu policije kako bi dao izjavu. „To sam i učinio, pa sam policijskog službenika pitao sam ga šta je sa novcem uzetim iz apoteke. Odgovorio mi je da su pare ostale kod S.Đ. i da je ona puštena kući, uz obrazloženje da nije njihov posao da utvrđuju krivicu ko je kome dužan, već da je to u nadležnosti suda. Obavestio sam gazdu o tome, a on mi je odmah poručio da ću narednih meseci morati da radim bez plate kako bi nadoknadio štetu jer sam dozvolio da S.Đ. odnese deo dnevnog pazara“, šokiran je Živanović koji ne može da shvati zašto je policija pustila njegovu bivšu koleginicu da ode sa novcem.
Na taj način, kako kaže, ni kriv ni dužan iz svog džepa će morati da pokrije manjak iako je praktično sprečio pljačku.
S druge strane, u policiji kažu da su o celom slučaju obavetili osnovnog tužioca koji se izjasnio da je u pitanju krivično delo samovlašća, pošto je proverom utvrđeno da je S.Đ. bila zaposlena u poljoprivrednoj apoteci „Ćira“ i da joj vlasnik na ime plata duguje 75.000 dinara, koliko je i uzela. Pošto se samovlašće ne goni po službenoj dužnosti, policija od S.Đ. nije uzela novac, a vlasnik „Ćire“ je upućen na podnošenje privatne krivične prijave protiv nje.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 04.03.2014 00:27h

    svaka cast toj zeni,a gazdu treba u aps.

  • petar Vreme: 04.03.2014 06:44h

    Bolje da je isplatio platu na vreme.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP