Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

NAPETO

Srbi hoće i pisane garancije!

Autor: Beta/Tanjug/E. A. | 05.12.2012 - 12:55:00h | Komentara: 12

Srbi sa severa Kosova proveli noć na Jarinju i poručuju da će tamo i ostati sve dok ne dobiju pisane garancije od državnog vrha o integrisanim prelazima. Saobraćaj preko Jarinja nije ometan tako da svi oni koji putuju iz pravca Raške na sever pokrajine i obrnuto prolaze bez većih zadržavanja uz kontrolu saobraćaja koju na prelazu obavlja Euleks.

Radovi na integrisanom prelazu Jarinje na severu Kosova nisu nastavljeni ni danas, jer su Srbi koji se protive njegovoj izgradnji i dalje na toj lokaciji.

Srbi u Jarinju u iščekivanju

Srbi u Jarinju u iščekivanju | Foto: Fejsbuk

Srbi od juče blokiraju izgradnju objekata za integrisano upravljanje prelazima i sinoć su uputili pismo predsedniku Tomislavu Nikoliću i premijeru Ivicu Dačiću, tražeći da "nađu način i odrede vreme kako bi građane upoznali sa detaljima svih sporazuma koje su u Briselu postigli pregovarači Srbije i Kosova".

Narod i žandarmerija se greju zajedno

Narod i žandarmerija se greju zajedno | Foto: Fejsbuk

DSS traži prekid skupšine!

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić zatražio je da Skupština SRbije prekine rad dok su Srbi sa severa Kosova na Jarinju jer je to najmanje što parlament može da učini i najavio da poslanici te stranke danas i sutra neće učestvovati u radu Skupštine.

Predsednici četiri opštine sa severa Kosova jedinstveni su u stavu da se na Jarinju ostane dok se ne dobiju pisane garancije šta podrazumeva integrisani prelaz, rekao je predsednik opštine Leposavić Dragiša Vasić Tanjugu, podsećajući da je o tim garancijama bilo reči na nedavnom sastanku predstavnika lokalne samouprave sa predsednikom i premijerom Srbije. 

"Potrebno je da to ne budu samo usmene, već pisane garancije kako bi bili sigurni šta podrazumeva integrisani prelaz, vezano za lične karte, registarske tablice i carinu", rekao je Vasić.
 

Srbima su se sinoć oko 23 sata nakratko pridružili studenti iz Leposavića i Kosovske Mitrovice koji su se vraćali iz Beograda. 

Poslednji komentari
  • Rajko Vreme: 05.12.2012 13:55h

    Премијеру Дачићу, није ти лако ал се на време ослободи демагогије претходника исправи се пред својим народом и кажи истину мање ће болети. Занемари ове скупштинске јуришнике и кафанске јунаке који ће Косово бранити до задње чаше, Коштуничарење и његову демагогија који добро зна математику ал је знао и шта га чека да је ушао у коалицију знао је он да тај врућ кромпир препусти другима и да сад паметује а ја га питам шта уради он за његова вакта а тад је још било време за акцију по резолицији на коју се редовно позива. Изађи пред тај напаћени народ понуди добровоњно пресељавање и размену домаћинстава живим у такој средини западни Срем - легло све на своје место ојачај градове и села јужне и западне Србије требаће нам та снага на граничном појасу. Остани упамћен као поштен доследан и коректан вођа и реши коначно Албанско -Српски проблем за сва времена.

  • Nikolina Vreme: 05.12.2012 19:56h

    Situacija se sve više komplikuje i to mi se ninajmanje ne dopada.

  • Juca Vreme: 05.12.2012 20:12h

    Sve je ovo isuviše jadno. Svako od nas tumači to sa svog aspekta a istina je samo jedna - narod pati a vlast ne može da promeni ništa što je prethodna već potpisala.

  • Nina7 Vreme: 05.12.2012 20:37h

    Puna podrška braći na Kosovu samo nisam baš sigurna šta se postiže pisanom garancijom? Tu garanciju treba tražiti od onih koji se mešaju u sve i svašta, od EU, onih koji malo malo pa šetaju Kosovom i obećavaju mir...

  • Tea Vreme: 05.12.2012 21:16h

    Ne dajte se! Srbija je uz svoje građane a braća uz braću!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP