Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

POMOZIMO ZORICI

Srbijo, sram te bilo!

Autor: Gane Đorđević | 15.10.2012 - 17:17:00h | Komentara: 25

„Srbijo sram te bilo! I rodbinu, i prijatelje, i komšije, i okolinu. Zorice, svaka ti čast kako se boriš kroz život. To je za pohvalu i za divljenje. Nisi ti, Zorice, bolesna, ti si hrabra devojka koja ima dobru dušu, veliko srce i težak život. Bolesni su oni koji od tebe beže, bolesna je zemlja u kojoj živimo, bolesni su oni koji mogu da pomognu, a neće!!!“

Zajedno kroz životne muke: Zorica sa ocem Miodragom

Zajedno kroz životne muke: Zorica sa ocem Miodragom

Ovo je samo jedan od stotine komentara koji su prosto zatrpali redakciju „Alo!“ posle objavljivanja reportaže „Svi beže od mene zbog bolesti“ o tužnoj životnoj priči Zorice Vučković (23) iz sela Drainac, pored Svrljiga.

Zorica Vučković

Reportaža o Zorici Vučković (23) izazvala burne reakcije u javnosti | Foto: Gane Đorđević

Ova nesrećna devojka, blago ometena u razvoju, nema levu nogu, koja joj je amputirana kad je imala samo 13 godina, a u 16. ostala je i bez jednog plućnog krila, kada su joj lekari otkrili maligni tumor na plućima. Zaboravljena od svih, sada živi sama sa svojim ocem na kraju sela, u udžerici u kojoj nema čak ni vode.

Zorica Vučković

„Alo!” je podigao na noge i rukovodstvo opštine Svrljig, koje će u najkraćem roku otvoriti žiro-račun za donacije  | Foto: Gane Đorđević

Spisak želja ove nesrećne devojke potresao je Srbiju. Umesto skupih haljina i dobrog provoda, ona mašta o plafonu od cigle i lutki koju nikada nije imala.

Od objavljivanja teksta, u našu redakciju neprekidno stižu poruke i telefonski pozivi, a čitaoci se interesuju na koji način mogu da pomognu Zorici i njenom ocu. Raspituju se i naši čitaoci iz inostranstva, pa je tako donaciju ponudio i jedan Boris koji živi u SAD.

Zorica Vučković

Zorica Vučković sa ocem ispred njihove trošne kuće | Foto: Gane Đorđević

„Alo!“ je podigao na noge i rukovodstvo opštine Svrljig, a predsednik Milija Miletić nam je obećao da će u najkraćem mogućem roku otvoriti žiro-račun na koji će svi zainteresovani moći da uplate donacije. On je, inače, potvrdio da su navodi u reportaži koju smo objavili tačni i da je opština u nekoliko navrata već pomagala nesrećnoj porodici iz Drainca. Predsednik opštine priznaje da su ta sredstva bila nedovoljna jer, kako je rekao, u Svrljigu i okolnim selima žive desetine porodica kojima je kao i Vučkovićima pomoć neophodna.

„Bože gospode, pomozi!“
Komentari koji pristižu na sajt „Alo!“ veoma su oštri i uglavnom su upućeni srpskim političarima. Aleksandar poručuje: „Za razne serenade i parade ima para jer je to evropski, ali je glad u Srbiji izgleda antievropska tvorevina pa je kao takvu treba ignorisati”. Čitalac pod šifrom „Ime nije važno“ kratko je poručio: „Bože gospode, pomozi!“
Zoričine puste želje
- Volela bih kad bih imala svoju sobu, i vodu na česmi, i jednu samo moju drugaricu, pa da s njom svakog jutra odlazim po vodu. Volela bih još da imam i svoju kadu, dosadilo mi je da se kupam u koritu - objavila je spisak svojih pustih želja nesrećna devojka iz Drainca.

Poslednji komentari
  • Avni Vreme: 15.10.2012 18:27h

    Albanac sam ali ja bih nju pomogao.

  • Veljko Vreme: 15.10.2012 18:55h

    Srbijo,stidi se!!!Dzaba nama ovo "CCCC" kad nemamo dusu da pomognemo ovakvim ljudima kao sto je Zorica! :-( BRUKA I SRAMOTA!!!

  • sladja Vreme: 15.10.2012 19:14h

    Veoma potresna prica, no nije jedina. Ima ih u Srbiji na svakom koraku. Kome pre pomoci. A, drzava, ona nikog i ne gleda, svaki ministar gleda svoj interes. Cast izuzecima. Ovoj devojci zelim sve najbolje.

  • milica Vreme: 15.10.2012 19:21h

    e ovo je sramno i bolno citati ovakve tekstove ovo je katastrofa em zemlju nam tu nasu jadnu srbiju unistavaju i ekonomski i svakakko narod nema hleba da jede osnovna sredstva za zivot obecavaju neku njima tu laznu evropsku uniju od koje nema nista ta profasisticka evropska unija srbiji hoce da otme sve sto je njeno i sta joj pripada doklena vise mlacenja prazne slame politicari nasi u srbiji okrenite se majci rusiji sa istoka sunce sija dosta je promovisanja i davanja para u gej parade i druge nekorisne svrhe politicari okrenite se narodu svom narod vam gladuje nema za osnovne namirnice jer ako narod izumre i nestane u srbiji i vi cete nestati ni vi netrebate bez naroda pomozi boze ovoj devojci napacenoj i svima nasima suznjima koji trpe sve ovo u srbiji zbog politicara

  • NADA Vreme: 15.10.2012 19:34h

    DOBRO POZNAJEM PORODICU VUCKOVIC.ZALOSNO,ALI ISTO ZNAM DA NA SAMO STOTINAK METARA OD NJIH ZIVI SAMA STARICA BEZ STRUJE I VODE .NEKA JE NEKO OBIDJE I UVERI SE

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP