Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

STRANCI ODUŠEVLJENI OVOGODIŠNJIM „EGZITOM”

Srbijo, vidimo se opet!

Autor: Ekipa Alo! | 15.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Još jedan „Egzit“ festival, četrnaesti po redu, priveden je kraju. Dok se sumiraju utisci, prebrojavaju brojke i život ponovo vraća u normalu u Novom Sadu, opšti utisak kod stranih gostiju je da su se proveli kao nikada do sad.

Sreća, sreća, radost: Jeftinije nego kod kuće

Sreća, sreća, radost: Jeftinije nego kod kuće | Foto: Dušan Milenković

A kako i ne bi - kvalitetan muzički program na tvrđavi iz 18. veka, nikad jeftiniji alkohol i opijati, lepe žene - tri stavke koje svaki festival čine savršenim!


Britanci, koji su možemo slobodno reći, najvernija i najmasovnija publika „Egzit“ festivala, za petodnevni provod, ne računajući dolazak u Srbiju i kartu za „Egzit“, u proseku potroše oko 100 funti, što je oko 13.200 dinara.

Ovo nemaju kod  kuće: Rakija za 50 dinara

Ovo nemaju kod kuće: Rakija za 50 dinara | Foto: Dušan Milenković

Ova suma je za njih izuzetno povoljna i zbog toga je „Egzit“ konkurentan ostalim letnjim festivalima u Evropi. Ostrvljani za male pare dobijaju ultimativni provod i baš zato se iz godine u godinu vraćaju u Novi Sad. Neki od njih već imaju i dug staž na Petrovaradinskoj tvrđavi i iz godine u godinu se vraćaju u Srbiju.
Endi iz Bristola, kome je ovo četvrta godina na „Egzitu“, priseća se kako je čuo za festival i kako je došao prvi put na festival.

Lepe žene ukras  festivala

Lepe žene ukras festivala | Foto: Oksana Toskić


- Prijatelji su mi prepričavali kako su se dobro proveli u Srbiji, kako je veoma povoljno i kako su se super zabavili na „Egzitu“, pa sam i ja pre četiri godine prvi put rešio da dođem. Nisam se pokajao i evo četiri godine se vraćam i sa sobom dovodim što više mogu prijatelja i kad god mogu širim dobar glas kod kuće o neverovatnoj „Egzit“ energiji - rekao je Endi, koji zbog dodatnog provoda uvek odseda u kampu.

Nekima od stranaca „Egzit“ je bio stanica na putu ka Jadranskom, Egejskom ili Jonskom moru. Par dana ludovanja u Novom Sadu, pa sledi rehabilitacijuana nekoj od obala Mediterana.

Najviše troše na piće i drogu!


Strani gosti najvećeg muzičkog festivala u ovom delu Evrope najviše para troše pre svega na alkohol i drogu! Radi su da daju basnoslovne sume za razne pilule, pa se dešava da za nekoliko hiljada dinara završe i sa kafetinima u džepu. Najinteresantnije im je da piju pivo u ogromnim količinama, zbog čega domaće pivare zadovoljno trljaju ruke.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP