Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

I DECA ZNAJU KO SU ALEKSANDAR VUČIĆ, IVICA DAČIĆ I TOMISLAV NIKOLIĆ I ŠTA RADE POLITIČARI

Srbijom vladaju
mršavac i debelac!

Autor: Jelena Jokanović | 03.01.2014 - 13:10:00h | Komentara: 2

Koliko je politika prisutna u životu svih nas, možda najbolje pokazuje činjenica da čak i najmlađi znaju ko su Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, šta rade političari i o čemu se govori u Skupštini. Iako deca ne znaju pravo značenje pojmova politika, izbori, parlament, vlast, predsednik, premijer, ona upijaju sve što kažu odrasli i daju sopstvenu interpretaciju.

Mršavac i Debelac

 

„Političari sede u kancelariji i prave se da pričaju nešto važno, a u stvari ništa pametno ne rade”, smatra Vuk (11)

“Aleksandar Vučić je onaj mršavac sa televizije što nosi naočare, on je predsednik Vlade. Nemam pojma šta on tačno radi, ali je njegov posao sigurno dosadan. Ivica Dačić je debelac. A šta rade političari - uništavaju sportske klubove”, ovim rečima je sedmogodišnji Đorđe odgovorio na pitanje da li zna ko su Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije, i Ivica Dačić, premijer. Nesvakidašnje istraživanje o tome šta i koliko najmlađi znaju o srpskim političarima i politici sprovedno je tokom dečjeg dana koji je organizovan u prostorijama kompanije “Ringier Axel Springer”.

Malci

Za razliku od Đorđa, desetogodišnji Strahinja za premijera kaže: “Dačić je onaj što preti da će biti onako kako on kaže i nikako drugačije”, uz napomenu da dečaci to ne bi trebalo da znaju, ali da je on “eto čuo na televiziji”. Vuk (11) o političarima već ima veoma izražen stav: “Ako bih ja izneo svoje mišljenje, to ne bi lepo zvučalo. Političari sede u kancelariji i prave se da pričaju nešto važno, a u stvari ništa pametno ne rade. Vučić je, recimo, vredan, on se bori protiv korupcije, mada u ovom trenutku ne bih umeo da baš objasnim šta je to”. Na pitanje da li zna ko je Tomislav Nikolić i šta je njegov posao, osmogodišnji Andrej odgovara: “On je predsednik Srbije. Mislim da on predlaže neke zakone za zemlju”.

Najmlađa ispitanica Nora (4) pak smatra da “nam predsednik svima govori kako treba da se ponašamo”. “Predsednik štiti zemlju, stalno izjavljuje nešto na televiziji i savetuje nam da idemo na neko mesto što se zove EU, vlast su oni što nas gledaju odozgo, a izbori su kao izbori za mis, bira se najlepši”, u jednom dahu je desetogodišnja Marija (10) objasnila dužnosti predsednika, vlast i izborni sistem.

Malci

Predsednik - sedi čikica!

Tomislav  Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: FoNet

Na pitanje ko je predsednik Srbije i šta rade ministri devetogodišnja Ana odgovara: “Predsednik je onaj sedi čikica koji određuje šta će biti u državi, u Skupštini se stalno svađaju oko nečeg, ali su na kraju ipak svi za. Ministri određuju kolike će biti plate i koliko će staviti u kasicu”.

Malci

 
A njena vršnjakinja Mila dodaje da “predsednik Nikolić vodi zemlju i brine da sve bude u redu, a Dačić je premijer i njegov posao je da se svađa u Skupštini”.

Poslednji komentari
  • leki kv Vreme: 03.01.2014 16:15h

    DELBOY I & RODNEY. ;-)

  • Nobody´s Fool Vreme: 03.01.2014 17:28h

    A Gruesome Twosome...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP