Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

NOVA GODINA

Srce kuca za bebe!

Autor: D.D. | 01.01.2013 - 14:07:00h | Komentara: 0

Prvog dana Nove godine u Svetogorskoj ulici u centru Beograda organizovana je tradicionalna manifestacija "Ulica otvorenog srca" koja je ove godine posvećena humanitarnoj akciji "Bitka za bebe".

Ulica otvorenog srca

Ulica otvorenog srca | Foto: Beta

Pod sloganom "Ulica otvorenog srca kuca za bebe" organizovana je prodaja prigodnih suvenira i postavljeni štandovi za dobrovoljne priloge namenjene kupovini CTG aparata za merenje otkucaja srca novorođenčeta.
Nacionalni zadatak broj jedan je da u Srbiji ima više dece, poručio je premijer Srbije Ivica Dačić, koji je u Svetogorskoj ulici otvorio manifestaciju "Ulica otvorenog srca kuca za bebe - bitka za prodilišta".
"Treba nam više dece inače će Srbija da odumre. U Srbiji se godišnje rodi 70.000 beba, a umre 110.000 ljudi, što znači da nas je svake godine 40.000 manje", istakao je Dačić ispred Ateljea 212, gde su se na otvaranju te manifestacije okupili mnogobrojni Beograđani.

Ulica otvorenog srca

Premijer apeluje da se rađa više beba | Foto: Beta

Dačić je napomenuo i da država, da bi bilo više dece, mora da podstiče raznim merama, pored ostalog, da vrati dečiji dodatak, ukine dažbine na opremu i hranu za bebe...
"Ja se u ime vlade obavezujem da ćemo pomoći. To je nacionalni zadatak broj jedan - da u Srbiji ima mnogo više dece", rekao je Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova.
On je građanima poručio srećnu Novu godinu, da ih "vlada ne maltretira i da nemaju posla sa policijom". Srećnu novu godinu Beograđanima i svim gostima glavnog grada Srbije poželeli su i direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov, direktorka Ateljea 212 Ivana Dimić, predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković, kao i predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić, koji su im poželeli zdravlje, sreću, uspeh.

Ulica otvorenog srca

Mališani uvek uživaju u Ulici otvorenog srca | Foto: Beta

Osnovno obeležje ovogodišnje "Ulice otvorenog srca" su crvene portikle u obliku srca, čijom će kupovinom biti sakupljana sredstva za humanitarnu akciju.
Privredna komora Beograda je i ove godine biti domaćin tradicionalnog novogodišnjeg ručka u "Srpskoj kafani", u kojoj svakog 1. januara goste služe glumci Ateljea 212.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP