Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

ŽIVOT ČINE MALE RADOSTI

Sreća u kesici
krokodila!

Autor: Enis Sadiku | 11.01.2013 - 10:53:00h | Komentara: 2

Početkom oktobra objavili smo priču o Dejanu Anokiću, koji sa petoro dece živi u 20 kvadrata i nema redovnih prihoda. Posle našeg teksta zaposlio se privremeno, ali je i tome došao kraj.

Anokići

Najmlađi članovi porodice Anokić | Foto: Petar Marković

- Čiko, čiko, šta vam je to u kesi, ima li tu nečeg lepog za nas? To su paketići, tata, mama, Miloše, Milice, Saro i Marko, stigli su nam božićni paketići, doneo ih je ovaj čudni Božić Bata. A je l’ u paketiću ima gumenih bombona u obliku krokodila? Ja ih mnogo volim, znate. Evo ih! Evo krokodila i još je zelen, hvala vam mnogo, baš ste me obradovali - skačući od sreće izustio je mali Darko Anokić kada smo sa paketićima došli da posetimo porodicu čija nas je sudbina najviše dirnula u 2012. godini.

Anokići

Dejan Anokić sa porodicom | Foto: Petar Marković

- Hvala vam, ljudi, što ste se setili barem pred Božić da obradujete moju decu. Ono što ste vi uradili za nas je mnogo. Zahvaljujući članku koji je objavljen u vašim novinama sam radio, doduše, na dnevnicu, ali sam radio. Čovek je pročitao u novinama i pozvao me je, međutim, više nema potrebe za mojim angažovanjem, a dalje ne znam šta ću - prozborio je Anokić kroz suze. Situacija je sada još teža jer njegova majka Ljubica zahteva da on sa porodicom na proleće napusti stan.

Anokići

 | Foto: Petar Marković

- Majka mi je malo bolesna i njoj je potreban mir, a ja do aprila imam rok da se snađem i obezbedim smeštaj. Nije lepo da pred Božić kukam, ali takva mi je sudbina. Pisao sam Skupštini grada više puta, ali odgovora nije bilo. U opštini sam tražio da mi se dodeli neki smeštaj, kontejner kakve su delili drugim sugrađanima, ali odgovor je bio da za to nemam pravo jer nisam izbeglica, niti neka manjina. Predložili su da dam decu u hraniteljsku porodicu! Najviše bih voleo da dobijem posao, da me neko prijavi, pa da konkurišem za socijalni stan i tako rešim sve probleme - držeći se za glavu priča nam Dejan.

Anokići

Stigli paketići | Foto: Petar Marković

I dok je on pričao o svojoj muci, deca su sa slašću jela slatkiše nudeći našeg fotoreportera. Na pitanje šta su poželeli za Novu godinu i Božić, uglas je stigao odgovor - soba za mene i posao za tatu! Potom su se zahvalili na paketićima i rekli: „Vaistinu se rodi“. A vi, dragi čitaoci, ako možete da pomognete, javite se našoj redakciji. Ovoj porodici svaka je pomoć dobrodošla!

Anokići

Otvaranje paketića | Foto: Petar Marković

Poslednji komentari
  • milan Vreme: 11.01.2013 19:18h

    treba drzava da im pomogne kad mogu siptarima da placaju vise nego sto radnici u Srbiji imaju plate. Vi iz Alo novina obratite se Dacicu i Vucicu da pomognu ovoj porodici javno i sigurno ce ppomoci

  • pantelija Vreme: 12.01.2013 10:05h

    Koji paradoks! Ako deca odu u hraniteljske porodice, država će imati novca da pomogne ovu decu, ali ako žive sa roditeljima, onda pomoći nema?! Pa još, siročići mali, nisu ni izbeglice ni pripadnici manjina... a političari na sav glas pričaju o potrebi povećanja nataliteta.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP