Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

HIT MEĐU DAMAMA

Srpkinje zatrudne posle šipke!

Autor: Maja Keranović | 24.03.2013 - 14:58:00h | Komentara: 5

Njihova igra oko šipke i razne akrobacije koje izvode na njoj, ostavljaju bez daha. Koketno hodaju i senzualno plešu, samouverene su i seksi.

One ne nastupaju po noćnim klubovima i nisu go-go igračice ni striptizete, ali svojim partnerima mogu da prirede nezaboravnu predstavu.

Ples koji ostavlja bez daha!

Ples koji ostavlja bez daha! | Foto: Emil Čonkić

Većina ih je fakultetski obrazovana, imaju i uspešne karijere, mnoge od njih su i supruge i majke, koje dva sata nedeljno posvećuju treninzima pol densa. Reporter „Alo!“ proveo je jedan čas sa njima...


Svetlo je bilo prigušeno, a vrata prostorije u kojoj se održavaju časovi pol densa zatvorena. Skinula je gumicu i pustila da joj duga kosa padne preko ramena. Potom je zatvorila oči i već uz prve ritmove zaplesala.

Ukrajinka ostavila publiku bez daha
Takmičarka rijalitija „Ja imam talenat“ iz Ukrajine, Anastasia Sokolova nedavno je ostavila sve prisutne bez daha svojim nastupom. Ova dvadesettrogodišnjakinja, koja je po zanimanju menadžer, plesom oko šipke naterala je sve prisutne u studiju da je isprate ovacijama. Članovima žirija nije preostalo ništa drugo nego da lepoticu puste u sledeći krug.

Una Stupar (29), jedna od vlasnica „Pol dens fitnesa“ u Bulevaru vojvode Mišića i instruktorka pol densa, uvijala je svoje izvajano telo, a onda se u jednom trenutku popela uz jednu od dve šipke visoke tri i po metra. Lagano se podizala i spuštala, nekoliko puta visila naglavačke, okretala se, a onda polako klizeći spustila i dočekala na noge.

Senzualno!

Senzualno! | Foto: Emil Čonkić

 
- Ples oko šipke, stručno nazvan pol dens, je pre svega sport, a u svetu lobiraju da postane i olimpijski. To je zapravo kombinaciji fitnesa, akrobatike i plesa i odličan način da se oblikuju mišići i zategne telo, ali i da dame steknu samopouzdanje. Trening počinje laganim vežbama zagrevanja, u kombinaciji joge, baleta i pilatesa, a potom se rade elementi na šipci. U sali smo bose, nosimo uske šortseve ili helanke jer je tako lakše raditi na šipci. Međutim, modrice po nogama i dalje su naš zaštitni znak - objašnjava Una, inače magistar ekonomije.

Pol dens, tvrde instruktorke, povećava samopouzdanje!

Pol dens, tvrde instruktorke, povećava samopouzdanje! | Foto: Emil Čonkić

Pol dens osmislila je glumica

Pol dens, u saradnji sa stručnjacima iz oblasti joge, medicine i psihologije, osmislila je glumica Šila Keli, koja je, između ostalog, pripremala Demi Mur za ulogu u filmu „Striptiz“. Ova vrsta vežbanja veoma je popularna u svetu, a zahvaljujući Mirti Stojković, fitnes na šipci već godinu i po dana ima i svoju beogradsku adresu. Mirta, po zanimanju kostimografkinja, pohađala je časove pol densa u rodnom Zagrebu iz kojeg se pre pet godina zbog ljubavi preselila u Beograd. Pre godinu i po dana zajedno sa Unom Stupar otvorila je studio „Pol dens fitnes“ kod Beogradskog sajma. U ovom studiju radi ukupno sedam instruktorki, od kojih je jedna diplomirani biolog, trenutno na trećoj godini doktorskih studija, a zaposlena je u Institutu „Vinča“ kao istraživač saradnik, druga je završila arhitekturu, treća ukrajinski jezik i književnost...

Program pol densa podeljen je u osam nivoa. Prvi nivo traje dva meseca, a čas se sastoji od vežbi na podu, učenja elemenata na šipci, ženstvenog hoda i senzualnog plesa. Vežba se u malim grupama kako bi instruktorke maksimalno mogle da se posvete polaznicama. Među polaznicama ima naučnica, učiteljica, advokatica, vaspitačica, lekarki, studentkinja, pa i domaćica, a sve do jedne od čak njih 150, veoma su ponosne na svoj izgled.


- Mnoge su došle iz znatiželje, a bilo je i onih sa predrasudama, a onda se, kako treninzi odmiču, potpuno prepuštaju čarima pol densa, pa sa nestrpljenjem čekaju da nauče neke od najzahtevnijih poza na šipci poput „spuštanje anđela“ ili „supermena“. Nijedna nije ovde zato što ju je naterao muž ili dečko. Isključivo su tu zbog sebe. One koje imaju manjak samopouzdanja veoma brzo postaju samouverene i zadovoljne. Plešući oko šipke one se osećaju slobodno, opušteno i prirodno. Ovde, kao što vidite nema ni ogledala. Ona nisu potrebna, kao ni publika, jer potvrdu da ste lepe i senzualne osetićete u sebi - navodi naša sagovornica.


Program pol densa sadrži i elemente striptiza. Na drugom nivou uči se skidanje majice, na trećem se pleše na visokim štiklama, dok je na petom nivou fokus na skidanju pantalona, košulje i suknje. Dalje od toga se ne ide.

Korak po korak, i dame se oslobađaju stida...

Korak po korak, i dame se oslobađaju stida... | Foto: Emil Čonkić

 
- Najmlađe polaznice imaju 19 godina, a najstarije više od 50. Ovde se družimo, pijemo kafu, ali i delimo tajne. Interesantno je da na treninge zajedno dolaze majke i ćerka, drugarice i sestre. Mnogo je više zauzetih, nego singl dama, a imamo i mnogo primera da su one koje su bile singl u međuvremenu našle i partnere, a neke se i udale. Zauzetim damama poboljšao se seksualni život i generalno odnos sa partnerom, a mnoge su i zatrudnele i to baš one koje su dugo pokušavale da ostanu u drugom stanju - ističe Una.

Una Stupar (29)

Una Stupar (29) | Foto: Emil Čonkić

 
Jedini muškarci koji ulaze u, kako vole da kažu, njihov „klub srećnih žena“, su majstori i to samo onda kada treba nešto da poprave. Ostalima je ulaz zabranjen.

Instruktorke u "Ja imam talenat"


U nedavno završenoj, četvrtoj sezoni šou programa „Ja imam talenat“, veliku pažnju žirija i publike privukle su dve instruktorke pol densa u „Pol dens fitnesu“, Jelena Bokšan i Nela Ivanković. Za prvi nastup pripremale su se samo nedelju dana, a stigle su do polufinala. Zahvaljujući pojavljivanju u ovom rijalitiju dobile su poziv da učestvuju u snimanju spota za pesmu „Ludak kao ja“ Željka Joksimovića.

Poslednji komentari
  • Ahmad Nedzad Vreme: 24.03.2013 18:24h

    Dakle prostitucija je sad postala sport, veliki napredak covecanstva...NOT.

  • sipa Vreme: 24.03.2013 18:31h

    Danju doktorat, nocu sipka. Svestrano.

  • Forza Italia Vreme: 24.03.2013 21:39h

    kaže se pol dans, dance se piše, po pravom britanskom engleskom jeziku izgovara dans a ne dens...pa nisu valjda amerikanci stvorili engleski jezik nego englezi.britanci. A za naslov teksta, potpuno nebitna stvar, bez daljih komentara.

  • mm Vreme: 24.03.2013 22:03h

    Eeeee sta sve necu da vidim i cujem!!!!!

  • Milos Vreme: 25.03.2013 04:04h

    Zanimljivo

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP