Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

SA ČLANOVIMA POSADE „KAZNA KRU“ NEMA ŠALE!

Srpski tenkisti seju strah po svetu!

Autor: Gane Đorđević | 28.01.2014 - 08:02:00h | Komentara: 13

Ko to kaže, ko to laže da su Srbi zaboravili da ratuju? Jedna mala grupa entuzijasta već godinu dana žari i pali na ratištima širom sveta. Oni su nemilosrdni, brutalni, a na bojnom polju za sobom ostavljaju samo pustoš. S njima jednostavo nema šale, jer oni su „Kazna kru“, jedna od najboljih tenkovskih posada na planeti!

Iza njih ostaje samo pustoš:  Članovi „Kazna kru“, jedne  od najboljih tenkovskih  posada na planeti!

Iza njih ostaje samo pustoš: Članovi „Kazna kru“, jedne od najboljih tenkovskih posada na planeti!

Gde prođe ova kaznena ekspedicija, tu trava ne raste. Ova neustrašiva grupa urbanih heroja već godinu dana seje strah među igračima jedne od najpopularnijih akcionih ratnih igara na svetu. „World of tenks“ (Svet tenkova) zapravo je simulacija tenkovskih borbi iz Drugog svetskog rata i igra se između dva tima sastavljena od po sedam igrača.

Cilj svake borbe, koja u proseku traje između pet i deset minuta, jeste osvojiti neprijateljsku bazu ili im uništiti sve tenkove. Sledeći slavnu ratničku tradiciju svojih predaka srpski tenkisti su među najsupešnijma u Evropi. Na poslednjem prvenstvu Starog kontinenta, održanom u Kelnu, srpski oklopnici su osvojili treće mesto i ček na 15.000 evra. Prva i druga nagrada od 50.000 i 30.000 evra pripale su ekipama iz Rusije.

Zlato im za dlaku  izmaklo: Dodela  medalja u Kelnu

Zlato im za dlaku izmaklo: Dodela medalja u Kelnu


- Bila je to bespoštedna borba. Dobra taktika i preciznost naših nišandžija odlučila je bitku za bronzanu medalju. Ipak nismo zadovoljni jer nam je finale za dlaku izmaklo - kaže Dragan Stanojević, tenkista izviđačkog oklopnjaka. Vojničku čast srpske oklopno-motorizovane jedinice, pored domaćih tenkista, brane i dvojica „legionara“, jedan je iz Hrvatske, a drugi je Čeh. Komandant im je Mihajlo Jugović, koji se već dokazao u jednoj od najboljih pucačina na internetu, legendarnoj igrici „Kaunter strajk“.



- Pucajući na teroriste, naš komandant i vojni strateg obišao je ceo svet i osvojio nekoliko značajnih turnira. On je pravi vođa i zadužen je za planiranje i taktiku, koji su u ovoj igrici veoma važni - objašnjava Stanojević. Pre nešto više od godinu dana formirana je i liga profesionalnih igrača, u kojoj nastupa i naša proslavljena posada. U sezoni se svake nedelje odigraju po dva susreta. U pauzama između tih borbi smišljaju se nove strategije, a da bi ostala u formi, ova neobična vojna jedinica trenira dva do tri sata dnevno.
- Osvetlaćemo obraz Srbije, nećemo stati dok ne porobimo čitav svet - obećavaju sajber ratnici.

„Svet tenkova“ u Ginisu


Borbe tenkova su danas jedna od najpopularnijih akcionih komjuterskih igara na svetu. Ovu zaraznu igricu, koju je 2010. patentirao beloruski „Wargaming“, putem interneta aktivno igra više od milion ljudi. Takimičarima je na raspolaganju veliki izbor od 140 tenkova iz bivšeg SSSR-a, Francuske, bivše Nemačke, SAD, Velike Britanije i Kine, a prema grubim procenama, na internetu je za ovu igru otvoreno više od tri miliona naloga. Igrica je u januaru 2011. ušla u Ginisovu knjigu rekorda u kategoriji - najviše učesnika na MMO serveru sa 93.311 igrača. Rekord koji je te godine postavljen oboren je godinu dana kasnije na serveru za Evropu, kada je ovu igricu igralo više od 105.000 igrača.

Poslednji komentari
  • grrr Vreme: 28.01.2014 08:31h

    I vama je ovo vest za naslovnu stranu ?

  • Nenad Vreme: 28.01.2014 10:48h

    KAZNA SMASH !

  • Djuro pilot Vreme: 28.01.2014 10:56h

    Svaka cast momci!

  • NAJLEPŠE ŽELJE Vreme: 28.01.2014 11:51h

    NARAVNO DA JE VEST ZA NASLOVNE STRANE SVIH NOVINA, NE SAMO U SRBIJI VEĆ I U SVETU! POZDRAV ZA DRAGANA, OČEKUJEMO ČOKOLADICE :)

  • Zainteresovana Vreme: 28.01.2014 12:02h

    Molimo redakciju da sazna ime momka sa slike, prvi red - drugi sa leve strane. Pozdrav

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP