Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

KATASTROFA

Štete od poplava u Vranju 80 miliona!

Autor: V. Pešić | 10.02.2015 - 11:02:00h | Komentara: 0

Rukovodstvo grada Vranja uputiće Vladi Srbije zahtev za hitnu finansijsku pomoć za sanaciju posledica elementarnih nepogoda koje su, prema prvim procenama Štaba za vanredne situacije, prouzrokovale štete od 80 miliona dinara.

a

Gradonačelnik Vranja i komandant Štaba za vanredne situacije Zoran Antić izjavio je da će tek posle povlačenja vode materijalne posledice biti znatno veće, jer su bujice uništile više od 350 hektara površina pod poljoprivrednim kulturama.Za normalno funkcionisanje ugrožene lokalne zajedniceu Vranju neophodna je interventna drćavna pomoćž od najmanje 20 miliona dinara.
Ukinuto je vanredno stanje na većem delu gradske teritorije.Vanredna situacija i dalje je na snazi u Donjem Neradovcu, Pavlovcu, Ribincu, Rataju, Kupinincu, Zlatokopu, Tibuždu, Ćukovcu, Toplacu, Kprbevcu i Panevlju.Opsanost nije prošla ni u Surdulu,Koćuri i mesnoj zajednici Barelić.U Vranjskoj Banji vanredno je i dalje u mesnoj zajednici 3 i u ataru sela Izumno.

a

- Posledice od poplava su ogromne.Još ne znamo kolike su štete na poljoprivrednom zemljištu. Zahvaljujući brzim i efikasnim intervencijama ljudstva i mehanizacije,uprkos velikim oštećenjima svi putni pravci su prohodni.Kritična je deonica puta od Zlatokopa prema Ćukovcu.Loša je situacija i na putnom pravcu od Ćukovca prema Toplacu, rekao je komandant Štaba za vanredne situacije Zoran Antić.

Na snazi je i naredba o zabrani koriušćenja vode iz seoskih bunara i javnih česama.Posle povlačenja vode uslediće kompletna dezinfekcija i deratizacija poplavljenih kuća,pomoćnih objekata,dvorišta i podruma.Mehanizacija i ljudstvo danonoćno su na terenu i angaćovani su na saniranju posledica poplava.Uglavnom čiste korita manjih reka i zapušene kanale.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP