Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

DEDA MRAZ POSTOJI

Tajno ostavlja darove po Srbiji!

Autor: Beba Bojović | 22.12.2012 - 08:25:00h | Komentara: 0

Početkom decembra na “tviteru” i “fejsbuku” se pojavila stranica “Milinko daruje”, čoveka koji ostavlja poklon pakete širom Srbije, a na osnovu fotografija koje ostavlja na svojim profilima pronalaze ih oni koji ga verno prate na internetu. Tajanstveni humanitarac sa društvenih mreža juče je stigao i u Ivanjicu. Poklon paket ostavio je u centru grada pokraj spomen-obležja, a našao ga je meštanin Đorđe Ćurčić.

Izvesni Milinko posetio stotinu gradova ostavljajući za sobom  poklone koje  pronalaze oni koji ga prate na “fejsbuku” i “tviter

Izvesni Milinko posetio stotinu gradova ostavljajući za sobom poklone koje pronalaze oni koji ga prate na “fejsbuku” i “tviter

- Ugledao sam fotografiju spomen-obeležja iz Ivanjice na kom je ostavljena poklon kesa. Odmah sam obukao kaput i krenuo. Čitava ova priča mi je prevashodno bila zanimljiva. Došao sam i video kesu. Unutra su bile patike, knjiga “Mali princ” i čestitka. Pošto ga pratim na “fejsbuku”, znam za pravilo da ukoliko poklon nije odgovarajući treba da ga prosledim onom kome je zaista potreban. Patike su mi male, pa sam ih dao Crvenom krstu, oni najbolje znaju kome su potrebne, a knjigu sam zadržao. Mislim da je ovo što radi dotični Milinko sjajna stvar - kaže Đorđe i objašnjava da je do humanitarnog Milinka stigao sasvim slučajno tumarajući po društvenim mrežama. On kaže da, osim što ga je akcija zabavila, podstakla ga je i da razmišlja kako bi sam mogao humanitarno da deluje i da nekom bar izmami osmeh. Slično su reagovali i njegovi prijatelji.


Našao poklon: Đorđe Čurčić

Našao poklon: Đorđe Čurčić

Milinko je posetio preko stotinu gradova, a uskoro kreće u misiju po selima. Sve je uradio bez medijske pažnje, fotografisanja, svečane predaje, ljubljenja... Jedino mu je bitno da podstiče i razvija humanost. Na svojoj “fejsbuk” stranici, koju je lajkovalo više od 37.000 ljudi, napisao je:


“Milinko nije privatna socijalna služba koja treba da pomogne socijalnim kategorijama, on je čovek koji želi nekome da izmami osmeh i obraduje ’običnog’ čoveka, ne bolesnog, ne siromašnog, ne gladno dete, nego - čoveka, tužnog, srećnog, bogatog, bolesnog, zdravog, nije važno - čoveka.”
 

Milinko: Stotine osmeha umesto jednog zimovanja
- Moja akcija koštala je manje nego zimovanje za četvoročlanu porodicu na, recimo, Kopaoniku... Ne bih se bavio mnogo rečima, više sam posvećen delima - rekao je kratko Milinko kada je s njim kontaktirao novinar “Alo!” i objasnio da mesta na kojima su pokloni ostavljeni imaju višestruku simboliku.
- Neka od njih su asocijacije da smo potomci istih tih heroja, što bi trebalo da nam vrati veru. Želim da podsetim da imamo tradiciju koja je duža nego tradicija nekih velesila, da podsetim nas same na ono što mi jesmo. S druge strane, da odužim vlastiti dug prema svojim precima koji život nisu žalili boreći se za neko bolje sutra u kom mi danas živimo - rekao je Milinko.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP