Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

DRVOSEČA KOJI JE PROBIO BLOKADU RADNIKA „AUTOSAOBRAĆAJA“:

Testerom sam se borio za život!

Autor: B.Nenković | 08.11.2013 - 12:38:00h | Komentara: 21

Kragujevčanin koji je u utorak motornom testerom pokušao da probije blokadu radnika “Autosaobraćaja” na magistralnom putu za Kraljevo kako bi što pre stigao do lekara “zaradio” je prekršajnu prijavu, novčanu kaznu i oduzeta mu je sporna testera pomoću koje, kako kaže, kao jedini hranilac porodice izdržava suprugu i dve ćerke.

Dragan Alempijević

Pao mu mrak na oči: Dragan Alempijević | Foto: Biljana Nenković

  • Dragan Alempijević | Foto:
  • Dragan Alempijević | Foto:
  • Dragan Alempijević | Foto:
  • Dragan Alempijević | Foto:
  • Dragan Alempijević | Foto:

„Morao sam što pre da dođem
do bolnice. Niko nije bio ugrožen, osim mene, a prošao sam kao bos po trnju”, kaže Dragan (39)

U ispovesti za “Alo!” Dragan Alempijević (39) iz sela Drača kod Kragujevca kaže da nikada u životu nije došao u apsurdniju situaciju da se istog dana bori za život i da bude osuđen.

- Krvni pritisak mi je bio 170 sa 90, a šećer mi je pao. Imao sam 117 otkacaja srca u minuti. Tek pre mesec dana su mi dijagnostikovali dijabetes i primam insulin četiri puta dnevno. Istovremeno sam i astmatičar. Bio sam uplašen. Molio sam ih da me puste da ne bih išao zaobilaznicom koja je više od pet kilometara duža. Oni su sedeli pored preprečenih autobusa i odmahivali rukom. Ne znam šta mi je bilo, pao mi je mrak na oči. Izvadio sam testeru iz gepeka i isekao grede - priča Dragan za “Alo!” i pokazuje medicinsku dokumentaciju iz Hitne pomoći.

Zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja policajci koji danonoćno dežuraju na radničkim barikadama i preusmeravaju saobraćaj pozvali su Hitnu pomoć. Vozilo je iz pravca Kragujevca došlo do barikada. Odmah su ga priključili na kiseonik i prevezen je u Urgentni centar, gde su mu lekari stabilizovali pritisak i šećer.

- Kad sam izašao iz Urgentnog, sproveli su me po skraćenom postupku kod sudije za prekršaje. U ime naroda proglašen sam krivim jer sam se ponašao drsko i bezobrazno, a i remetio sam javni red i mir. Odrezali su mi kaznu od 9.000 dinara. Ako je ne platim, moraću u zatvor. A kako da je platim kad su mi oduzeli testeru koju sam platio 700 evra? Njom sečem drva i tako zarađujem za život. I ja sam ostao bez posla posle 17 godina rada u Preduzeću za puteve.

Žena ne radi, a imamo dve ćerkice. Sa testerom po satu zaradim 400 dinara. Razumem radnike koji su blokirali put, ali ja sam jednostavno morao što pre da dođem do bolnice. Nikom nisam pretio! Niko nije bio ugrožen, osim mene, a prošao sam kao bos po trnju - kaže Dragan.

Poslednji komentari
  • etotako Vreme: 08.11.2013 13:03h

    Treba da ih je sramota,ove iz autosaobracjaja,blokiraju normalne ljude,remete zivot normalnih ljudi...!!! Idi bre blokiraj opshtinu ili koga god vec ko je na vlasti....

  • Peca Vreme: 08.11.2013 13:14h

    Peticija za Dragana. Sad on treba da tuži radnike Autosaobraćaja za ugrožavanje zdravlja i pokušaj ubistva jer je čovek mogao da umre. Takođe da ih tuži za kršenje ustavnog prava ugrožavanja slobode kretanja.

  • младен кг Vreme: 08.11.2013 14:14h

    Драган је потпуно био у праву када је због опасности по своје здравље склонио препреку/бандеру/ коју су ови нерадници из аутосаобраћаја поставили на путу.Па како је тај судија за прекршаје могао човеку да изрекне новчану казну,зато што му је било угрожено здравље и уставно право на слободно кретање.Зато би у правној држави судија за прекршаје који је изрекао ову казну Драгану, требало под хитно да буде разрешен функције а да служба правне помоћи Драгану бесплатно напише жалбу тако да се укине срамна одлука и да се Драган ослободи сваке одговорности. Полиција треба под хитно да прекине овај тзв. штрајк радника аутосаобраћаја јер су управо сами они довели то предузеће у ситуацији у којој се сада налази.

  • Milutin Vreme: 08.11.2013 14:21h

    On je kaznjen sa 9000.00 dinara zato sto ometa javni red i mir??A ko ce da plati sto je gradjanima Koricana,Pcelica,Dragobrace uskraceno pravo na slobodu kretanja,sto nam deca sa rancevima teskim i po 10kg pesace po 5km?Stvarno bruka i sramota….dokle ce ovo da traje i dokle ce svi da sede i podrzavaju iz fotelje ovog coveka kome je dozlogrdilo?Da li su radnici Autosaobracaja jedini koji ne primaju platu u ovoj propaloj drzavi i propalom gradu??Neko bi trebao da reaguje da ne dodje do vecih incidenata!!!!

  • MM Vreme: 08.11.2013 14:35h

    Vadjenje stvari iz konteksta. Srpskoj policiji i zakonodavcu je potuno isto kada neko puca u naoruzanog lopova koga je zatekao u sred noci u svojoj kuci i kada neko puca u nekoga zato sto mu je antipatican. Po toj njihovoj logici, isto je i kada neko zamahne testerom na nekoga za spas zivota (kao Dragan) i kada neko zamahne testerom na nekoga zato sto navija za protivnicki fudbalski klub. NIJE ISTO!!! Krajnja nesposobnost da se stvari sagledaju U KONTEKSTU kom pripadaju i da taj kontekst odredi znacenje, smisao necjeg ponasanja bolest je srpskog nacina razmisljanja od koga jednako pate i narod i drzavne institucije. Ispada da sta god vam neko radio, vi morate da se, kao robotizovani, ponasate na odredjeni nacin. Psiholozi i pedagozi to nazivaju funkcionalnom nepismenoscu (to nije isto sto i nepismenost), po cemu su Srbi na vrhu liste u celom svetu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP