Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

JOVANKA BROZ

Tito je voleo žene
više nego Sulejman

Autor: D.D. - Slobodna Bosna | 20.12.2012 - 13:41:00h | Komentara: 10

Jovanka Broz u intimnoj ispovesti otkriva kako je nekadašnja partizanka Jovanka Budisavljević postala "drugarica Broz", progovara o zakulisnim podmetanjima političkih funkcionera nekadašnje Jugoslavije koji su uspeli da je razdovoje od predsednika, a osvrće se i na Titovu veliku sklonost ka pripadnicima slabijeg pola.

Josip Broz Tito i Jovanka Broz

Josip Broz Tito i Jovanka Broz | Foto: public

 
"Do većeg približavanja medju nama došlo je u vreme prve operacije kojoj je Tito, zbog bruha, bio podvrgnut 1947. na Brdu kod Kranja. Ta operacija nije prošla lako i jednostavno; u jednom trenutku došlo je i do ozbiljnih komplikacija. Ja sam tih dana bila stalno uz njega. Kad je počeo da se oporavlja, da bih mu vreme skratila, čitala sam mu naše najlepše epske pesme. Dosta sam ih i napamet znala. A onda sam mu recitovala stihove Alekse Šantića, Branka Radičevića... Njemu je to bilo nepoznato. Ponikao je i rastao u drugoj sredini. To naše nasledje mnogo mu se dopalo. Imala sam utisak da uživa slušajući me", ispričala je Jovanka Broz za sarajevski nedeljnik "Slobodna Bosna".
Kako kaže, Tito je govorio kako je njegov život bio težak, ispunjen stresovima, ličnim gubicima, svakojakim privatnim nedaćama.
"'I osećam da bih s tobom, najzad, osigurao spokojstvo i sreću', kazao je bez okolišanja", ispričala je Jovanka u svojoj ispovesti za "Slobodnu Bosnu".

Josip Broz Tito i Jovanka Broz

Tito i Jovanka u lovu | Foto: public

"Razlika od 32 godine nije predstavljala nikakvu smetnju među nama. Naprotiv! Na dobar način mi smo se pratili, posebno kad je reč o slobodnom vremenu: Tito igra bilijar; naučim to i ja uz njega. On ide u lov, odličan je strelac, ali i ja sam u ratu naučila da pucam. Odlazimo u ribolov; mene odlikuje veće strpljenje. Plivamo zajedno; ja bolje od njega. On sa vrlo razvijenim osećanjem za muziku; ja bez sluha. O politici da se i ne govori: on tako nadmoćan, ali ni ja nisam bila apolitična."
U svojoj ispovesti Jovanka Broz je progovorila i o zakulisnim podmetanjima političkih funkcionera nekadašnje Jugoslavije koji su bili bliski s predsednikom i koji su je uspeli razdovojiti od njega, a osvrnula se i na Titovu veliku sklonost ka pripadnicima slabijeg pola, tvrdeći da je Josip Broz "žene voleo više od Sulejmana Veličanstvenog".
Poslednji komentari
  • smiljana Vreme: 20.12.2012 14:03h

    Svaka mu cast

  • БЛАФФФ Vreme: 20.12.2012 14:21h

    ТИТО ЈЕ БИО ДАСИНА,НАЈВЕЋИ РАТНИ ПОБЕДНИК СА ОВИХ ПРОСТОРА,ТО ЈЕ ИСТОРИЈСКИ НЕОСПОРИВО,БЕЗ ТИТА СА НАМА СА ТИТОМ У НАМА.

  • era Vreme: 20.12.2012 16:39h

    Sa onom talasastom kosom, tito je bio neki musliman. Ni srpski nije znao da prica kako treba. Kao sto svako sa strane uzme nadimak, fahreta brena, zuhra seka, djogani gagi, tako je iovaj postao tito. Zezanje naroda.

  • pavicko Vreme: 20.12.2012 18:22h

    Tito je jedna istorijska podmetacina na veliku stetu srba.

  • djoka Vreme: 20.12.2012 19:08h

    ..tito bio djavo,imao je rep....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP