Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

OPŠTINA REKONSTRUIŠE "MOST"

TRAGIKOMIČNO: Dva miliona za obnovu brvna!

Autor: Maja Keranović | 12.11.2013 - 21:24:00h | Komentara: 0

Opština Rača, čiji su glavni infrastrukturni projekti brvna, o čemu je „Alo!“ već pisao, uskoro će se pozabaviti rekonstrukcijom još jednog, u selu Sepci, za koju će izdvojiti oko 2.000.000 dinara, što je skoro 20.000 evra. Inače, ovo brvno nad rekom Jasenica ne koristi se od petka, kad su točkovi prikolice traktora propali kroz drveni prelaz.

Kapitalni projekat

Kapitalni projekat

 Poslednja veća rekonstrukcija brvna u selu Sepci urađena je pre tri godine, kada je zamenjen deo dasaka na samom prelazu. Međutim, da je brvno u veoma lošem stanju, meštani su se uverili pre nekoliko dana kada su točkovi prikolice traktora kojim je upravljao meštanin Slobodan Kuzmić, propali kroz daske.

- Sreća, pa nisam upao u Jasenicu. Propali su samo točkovi prikolice kroz drveni deo mosta. Taj prelaz, koji meštani svakodnevno koriste kako bi otišli do svojih njiva, odavno nije rekonstruisan. Poslednji put je to uradila naša Mesna zajednica nakon što samo prikupili novac za to - kaže za „Alo!“ Kuzmić, dok predsednik Mesne zajednice Sepci Slobodan Jevtić uverava da će danas početi sanacija oštećenog dela drvenog prelaza kako bi meštani uskoro mogli ponovo da ga koriste.

Točkovi traktorske  prikolice uništili kapitalnu investiciju

Točkovi traktorske prikolice uništili kapitalnu investiciju

 Zoran Andrejić, direktor opštinskog fonda za lokalne i nekategorisane puteve ističe da je u planu kompletna rekonstrukcija tog “mosta”.


- To je most na novom koritu reke Jasenica koji ima čeličnu konstrukciju i drveni prelaz. Mi smo pre šest meseci ograničili da jedino vozila nosivosti do tri tone mogu da prelaze preko mosta, ali to se ne poštuje. Inače, urađen je ozbiljan projekat kompletne rekonstrukcije tog mosta. Radovi bi trebalo da počnu u prvim danima građevinske sezone, odnosno sledeće godine, a za to će biti izdvojeno oko 2.000.000 dinara. Ta rekonstrukcija, između ostalog, podrazumeva izgradnju oslonca mosta, postavljanje asfaltne podloge, u planu je da se doda još čelične konstrukcije, ali i još mnogo toga - objašnjava za „Alo!“ Andrejić.

Visok potok glavni problem

Zoran Andrejić navodi i da se ozbiljno pristupilo rekonstrukciji prelaza u selima Đurđevo i Saranovo, a o kojima je, inače, upravo „Alo!“ i pisao. Naime, opština Rača, jedna od najnerazvijenih u Srbiji, izdvojila oko 4.000.000 dinara za rekonstrukciju brvna dugog nekoliko metara na Lukanjskom potoku u MZ Đurđevo, ali i oko 3.000.000 dinara za rekonstrukciju brvna na Blatarskom potoku u MZ Saranovo. Kašnjenje radova na rekonstrukciji tih brvna tada su opštinski funkcioneri pravdali „visokim vodostajem potoka“. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP