Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

NEVIĐENE MUKE SELIMIRA MILOVANOVIĆA SA MAŠINERIJOM

Traktor ne podnosi visinu!

Autor: G. Đorđević | 09.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 17

Traktor koji je Selimir Milovanović (54) iz sela Lopatnje pored Osečine pazario u fabrici IMT retko izlazi iz garaže, pošto ima jednu gadnu manu - ne podnosi visinu! Bar tako tvrde fabrički mehaničari, koji su ovaj „neobični“ traktor nekoliko puta temeljno pregledali od glave do pete!?

Selimir i njegov  traktor

Selimir i njegov traktor

Kad je pre godinu i po za nov traktor iskeširao 1,4 miliona dinara, Selimir ni slutio nije da će svoju ljutu mašinu moći da vozi isključivo po ravnom. Kad krene nizbrdo, onda bude „dr’ž gaće, dr’ž pištolj“!


IMT: Sad radi!
 

U IMT-u su potvrdili Selimirovu priču da je traktor koji je ovaj domaćin kupio prošle godine nekoliko puta bio servisiran zbog kvara na menjaču, ali da su pre nekoliko dana svi ti nedostaci otklonjeni. Prema rečima šefa prodaje i marketinga u IMT-u Dragana Galečića, Selimir je pre nekoliko dana preuzeo traktor i tada potpisao zapisnik da je vozilo u ispravnom stanju. On je potvrdio da su mehaničari upozorili Selimira da pažljivije vozi na nagibima većim od 15 odsto ukoliko u tom trenutku traktorom vuče veći teret.

- Ne smem da ga vozim na nizbrdici, jer tada menjač iskoči iz brzine, a traktor naglo dobije ubrzanje, ne može da se zaustavi. Jedva sam jednom izvukao živu glavu - uplašeno objašnjava Selimir, čija se kuća, ko za inat, nalazi na najvišem brdu u selu i do nje se dolazi veoma strmim zemljanim putem.

Traktor „IMT 549 4wd”, koji je Selimir platio u gotovom i na čiju je isporuku čekao dva meseca, nijednog trenutka nije bio ispravan. Tražio je mučeni domaćin da serviseri provozaju traktor i da se sami uvere da iskače iz brzine. Čak četiri puta stavljan je drugi menjač, jednom je i ceo traktor bio u servisu u fabrici, ali slaba vajda.

- Ma jok! Čim ga spustim niz stranu, opet isto. Oterali su ga tri meseca na probu, a kad su ga navodno popravili, sve je bilo po starom. Sumnjam da su mi prodali polovnjak - jada se Selimir, koji je svu svoju ušteđevinu dao na traktor koji sada čami u garaži.

Kada je Selimir poslednji put svog mezimca odvezao na terapiju u Beograd, majstori su mu rekli da su konačno otkrili šta je posredi.
- Bože me oprosti, rekli su mi da je problem što živim u brdsko-planinskom kraju, pa kad traktor vozim nizbrdo, njemu se slije ulje iz menjača u motor, pa zbog toga iskaču brzine. Da sam pre neki dan umro, ne bih znao da IMT pravi traktore samo za ravnicu - krsteći se prenosi Selimir reči gradskih majstora.

Selimir Milovanović, koji obrađuje oko 20 hektara, kaže da je potrošio više od 50.000 dinara na razgovore mobilnim telefonom sa nadležnima u IMT-u, ali su svi odreda odgovornost za njegov slučaj prebacivali na druge. I tako ukrug, sve do raznih ministarstava i inspekcija. Nemoćna su čak i udruženja potrošača, kojima se takođe obraćao za pomoć.
Poslednji komentari
  • drLaki Vreme: 09.04.2015 08:09h

    E ovo je prava "reklama" na IMT.

  • Milos Vreme: 09.04.2015 11:11h

    Traktor ocigledno nije u redu ,imam isti par godina i zivim na 1300m nadmorske visine ,nikada mi se nije desilo nista slcino ,moja procena je da ti je kriva viljuska menjaca ..

  • S.B. Vreme: 09.04.2015 12:27h

    Da zivite u uredjenom sistemu dobili biste novi traktor bez pogovora, i naknadu za sve "izgubljeno" u medjuvremenu (vrijeme, potucanje po servisima...etc) No, ne zivite! Problem nastaje kad se misli da je sistem taj koji sam treba da bude u sluzbi naroda, a takav sistem ne postoji, nego narod ZAHTIJEVA ono sto mu pripada preko sistema koji ga predstavlja. Balkanu nema pomoci, jer narod ne konta niti reda stvari makar po logici. Potrosaci se postavljaju kao da oni zavise od prodavaca, zaboravljajuci da je upravo obratno. Tako je u svemu ostalom. Pa zivjeli!

  • Čika Kuki Vreme: 09.04.2015 14:58h

    IMT nije nikad ni pravio kvalitetne traktore,kupi zetor

  • Milan Vreme: 09.04.2015 19:57h

    Kupi star traktor nove više ne prave kao nekada !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP