Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

APSURDNO

Tuže pretplatnike
koji nemaju signal

Autor: Beta | 05.11.2012 - 13:46:00h | Komentara: 3

Meštani Boljkovaca kod Gornjeg Milanovca svakodnevno dobijaju sudske opomene od Radio-televizije Srbije (RTS) da izmire pretplatu, iako više od 30 godina nemaju nikakav TV signal i ne gledaju programe, kazali su danas članovi Saveta mesne zajednice.

Predsednik Saveta Predrag Stojić rekao je da su meštani zvanično oslobođeni od strane RTS-a da ne plaćaju TV pretplatu jer je konfiguracija sela takva da ne mogu da primaju signal bez izgradnje dodatnog repetitora.

repetitor predajnik

Tuže meštane koji nemaju TV signal | Foto: Beta

On je kazao da je pre deset godina uvedena pretplata i da su se žalili i 2006. godina stručna ekipa RTS-a konstatovala je da meštani ne mogu da prate program javnog servisa.
U izveštaju Kontrolno-mernog centra RTS-a piše da "Boljkovci nisu pokriveni TV signalom" i da Mesna zajednica treba da uputi zvaničan zahtev da se pojača signal i da se oslobode plaćanja pretplate.
"Nekoliko puta smo pisali zahteve i to smo slali s povratnicom, što znači da su naša pisma dobili, ali ništa ne preduzimaju, a sada nam stižu opomene da će prinudno naplatiti, sa svim sudskiom troškovima", kazao je Stojić.

repetitor predajnik

U Lalince šalju opomene za prinudnu naplatu | Foto: Kostadin Kamenov

Meštani tvrde da i u susednom selu Lalinci, u opštini Ljig, takođe nema TV signala, i da su i njima upućene opomene za prinudnu naplatu.
U Boljkovcima ima 430 stanovnika i svi su su izrazili spremnost da, ako dođu sudski izvršitelji, odu da protestuju ospred RTS-a.
Meštani su naveli da hoće da plaćaju, ali da imaju signal i da više ne žive u medijskom mraku.
 
Poslednji komentari
  • Dada Vreme: 01.03.2013 22:48h

    Ovako nešto što se kosi sa zdravim razumom može da uradi samo onaj mravojed tijanić

  • Ljiljana Vreme: 30.03.2013 10:42h

    Toliki kablovski operateri, internet programi,...ma najlakse je, kad si los privrednik, da se navalis na prinudnju naplatu koju ti obezbedjuje drzava. Neka celnici televizije nadju modus da finansiraju DOBAR PROGRAM na drugi nacin ili neka idu....doci ce ljudi koji ce znati da rese ovu situaciju. A za ovo sto ovim ljudima rade, treba na sud, za pokusaj pribavljanja protivpravne dobiti...sve je to bahatost monopolisticke drzavne institucije. JA NE PLACAM.

  • penzioner Vreme: 31.03.2013 00:35h

    ih bre . . . a sto mravojed ? bas lep covek . doduse , ja nikad ne ukljucujem RTS , sta ako ukljucim a pojavi se Tijanic - da mi pukne srcka od stra ' .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP