Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

DOČEK SRPSKE NOVE GODINE

U Beogradu molitva, po Srbiji žurke!

Autor: Ekipa Alo! | 10.01.2013 - 23:58:00h | Komentara: 2

Doček Nove godine po julijanskom kalendaru biće obeležen širom Srbije, a sudeći prema najavama, što južnije, biće sve veselije.

Doček Srpske Nove godine

Doček Srpske nove godine | Foto: Miloš Perić

U prestonici neće biti organizovane proslave na ulici, ali će Beograđani i njihovi gosti Srpsku novu godinu moći da dočekaju tradicionalno uz vatromet i moleban u hramu Svetog Save. Bez slavlja na trgovima biće i Pirot, Valjevo, Subotica...

S druge strane, širom zemlje mnogi će ovo veče dočekati pod vedrim nebom uz estradne zvezde, a posle punih 13 godina njima će se pridružiti i Vladičin Han, kao i Novi Sad, koji se na doček Srspke Nove godine odlučio prvi put u novijoj istoriji. Na binama će se smenjivati pevači i pevačice, razni orkestri, rok grupe... Svakako najsvetliji primer su bendovi i umetnici koji će nastupati u Novom Sadu jer će to učiniti potpuno besplatno, kao poklon gradu.

Kiki Lesendrić

Kiki Lesendrić | Foto: Nebojša Marković

Kiki i „Piloti” u Nišu


Nišlije će u parku Sveti Sava na Bulevaru Nemanjića zabavljati Kiki Lesandrić i „Piloti“, saopštila je gradska opština Medijana, koja je tradicionalno organizator te proslave. U ponoć će nastupajuću godinu obeležiti vatromet, a zatim će nastupiti i trubači.

 

Milan Dinčić Dinča

Milan Dinčić Dinča | Foto: RAS

Dinča u Vladičinom Hanu

Opština Vladičin Han donela je odluku da nakon 13 godina organizuje doček Srpske nove godine u centru grada uz nezaobilazne trubače, orkestar Bobana Markovića i pevača Milana Dinčića Dinču.
„Od 500.000 dinara, 485.000 ide pevačima, a ostalo je za tehničke potrebe, vatromet, ozvučenje... Zahvaljujući Bobanu Markoviću, s kojim smo ugovorili nastup uz minimalne troškove, uspeli smo da uz skromni budžet isplaniramo lepo veče“, kaže Goran Mladenović, predsednik opštine.

„Garavi sokak“

„Garavi sokak“

„Garavo“ u Novom Sadu

Grad Novi Sad će, prvi put u novijoj istoriji, na centralnom gradskom trgu organizovati doček Nove godine po julijanskom kalendaru. Nastupiće grupe „Garavi sokak“, „Amajlija“, „Apsolutno romantično“ i „Mladost“, kao i muška pevačka grupa „Zvuci s kamena“ i ženska pevačka grupa „Rođenice“. Izvođači će na Trgu slobode za doček Nove godine nastupiti besplatno.

Dejan Petrović i njegov „Big bend“

Dejan Petrović i njegov „Big bend“

Dejan Petrović u Svilajncu


U organizaciji Centra za kulturu, a pod pokroviteljstvom SO Svilajnac, na Trgu Stevana Sinđelića organizovani doček počeće u 19 sati, dok se nastup Dejana Petrovića i njegovog „Big benda“ očekuje u 23 sata. Osim bogatog zabavnog programa, Svilajnčanima i njihovim gostima će Poljoprivredna škola iz Svilajnca obezbediti čaj, kuvano vino i rakiju, a u ponoć se očekuje i vatromet.

Goca Tržan

Goca Tržan

Goca „trza“ u Ivanjici


Srpsku novu godinu Ivanjičani će dočekati uz Gocu Tržan, tamburaše i trubače u centru grada. Tržanova će nastupiti u 21.30, prethodiće zagrevanje uz tamburicu, a u ponoć će zagrmeti trubači. Doček organizuje lokalna samouprava, a kako nezvanično saznajemo, angažovanje popularne pevačice košta 3.000 evra. Celokupnu manifestaciju će ulepšati i vatromet, koji će uz trubu najaviti ulazak u “našu” 2013. godinu.

Željko Vasić

Željko Vasić | Foto: Nenad Milošević

Zaječar uz Željka Vasića


Srpsku novu godinu Zaječarci će moći da dočekaju na Gradskom trgu uz nastup njihovog sugrađanina Željka Vasića i Dejana Petrovića sa „Big bendom“. Organizatori su pripremili vruće napitke - čaj, kuvano vino i grejanu rakiju. Program će početi u 21 sat.

„Riblja čorba“

„Riblja čorba“

U Čačku „Riblja čorba“


Za Srpsku novu godinu, na gradskom trgu u Čačku će nastupati Bora Đorđević i „Riblja čorba“, za šta će iz budžeta biti izdvojeno 990.000 dinara. Osim za nastup najpopularnijeg Čačanina, kako sam često kaže „na privremenom radu u Beogradu“, iz gradske kase će biti izdvojeno još 132.000 dinara, koliko će koštati vatromet.

Ana Bekuta

Ana Bekuta | Foto: Zoran Lončarević

Bekuta i Lukas u Kruševcu!

Za doček Srpske nove godine Kruševljane će na Trgu kosovskih junaka zabavljati Aca Lukas i Ana Bekuta. Kruševljani u šali kažu da ovaj doček organizuje Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture jer se očekuje dolazak Milutin Mrkonjića i Saše Mirkovića, ministra i državnog sekretara Ministarstva saobraćaja.
- Za Srpsku novu godinu nastupaju Aca Lukas i Ana Bekuta. Organizator je grad Kruševac preko Kulturnog centra. Koncert košta milion dinara, a plaćaju ga sponzori. Preduzeće „Rubin“ donira vino i rakiju, Vojska Srbije će obezbediti čaj za posetioce, a „Trajal“ će pripremiti vatromet - rekli su nam u gradskoj upravi Kruševca.

Doček u Kragujevcu

Doček u Kragujevcu | Foto: Kostadin Kamenov

U Kragujevcu lokalni bendovi


Za Novu godinu po starom kalendaru u Kragujevcu se organizuje koncert lokalnih bendova na Đačkom trgu. Od 22 sata do jedan sat posle ponoći nastupiće grupe „Čovek bez sluha“, „Darkšajn“ i „Drum fenjeri“. U ponoć će biti vatromet sa zgrade Skupštine grada.

Aleksandra Prijović

Aleksandra Prijović | Foto: Jelena Vučetić

Zvezde „Granda“ pevaju Jagodincima

Od 22.45, 13. januara, Jagodinci će dočekati Srpsku novu godinu uz zvezde „Granda“ Darka Lazića i Aleksandru Prijović. Biće upriličen raskošan vatromet, radiće gradsko klizalište, koje je u neposrednoj blizini, a točiće se vruća rakija i vino.

Poslednji komentari
  • Brat Srbin Vreme: 11.01.2013 00:57h

    Nije mi do slavlja kad vidim gde smo mi Srbi danas dogurali..

  • Zgubidan Vreme: 11.01.2013 09:37h

    Takozvana srpska nova godina nije verski praznik, kao sto rece i pokojni patriarh Pavle, ta tema nema nikakav verski znacaj. Tako da ne kapiram ovu najavljenu molitvu u Beogradu, a jos manje veselje na jugu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP