Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

MUKE STANOVNIKA U NASELJU REVA 2 U KRNJAČI

U dvorište ulaze kroz prozor!

Autor: 24sata.rs | 30.05.2013 - 10:43:00h | Komentara: 3

Ulazak u dvorište kroz prozor svakodnevna je slika u naselju Reva 2 u Krnjači otkada su stanari zgrada samovoljno ogradili zelenilo oko zgrada koje pripada svim stanarima. Broj bespravnih dvorišta u ovom kraju u poslednje dve godine popeo se sa pet na 29, prenosi 24sata.rs

Reva 2 Krnjača

Prisvojili zajedničko dvorište: Ivan Kočiš | Foto: Masanori Jošida

Po uzoru na komšije koje ispred svojih zgrada imaju projektom planirane bašte, koje su platili 90 evra po kvadratu, i stanari susednih zgrada rešili su da prisvoje zajedničko zelenilo i ograde ga za sebe.

Oko zgrada se sada nalaze mala “dvorišta” različitih površina sa ogradama od žice, drveta, trske, a neka su i zabetonirana, pa umesto travnjaka imaju pločnike.

- Ni posle dve godine postupanja inspekcija, ne nazire se kraj upravnog postupka protiv 29 prekršilaca koji su uzurpirali, prisvojili i pripojili deo površina u javnom korišćenju stanovima u prizemlju. Broj ograda se, u međuvremenu, sa pet popeo na 29 - kaže Ivan Kočiš, predsednik skupštine stanara zgrade 11g u naselju Reva 2.

Iako je Komunalna policija, kako kaže Kočiš, 20 puta izlazila na teren, stanari su nastavili da grade montažne ograde oko prozora u prizemlju, pa čak i tamo gde do dvorišta nemaju vrata.

Opširnije na sajtu 24sata.rs...

Poslednji komentari
  • Komsija Vreme: 03.06.2013 16:12h

    Zivim u pomenutom naselju i jos nisam video da je neko u lazio u bastu kroz prozor.U lazi su kratke noge.

  • duda Vreme: 03.06.2013 17:26h

    I posle kazu pusta Srbija, sve zivo doslo u Beograd, ostavili kuce, njive, stare roditelje, oće stan i u Beogradu i tamo gde su se rodili, prosle zime smo bili svedoci zavejanih sela mesecima - roditelja koji nisu zeleli da im se lice slika od sramote jer ih deca ne obilaze a sutra kad pomru odmah će da dodju i prodaju nasledstvo. I posle citamo u novinama kako zive u Beogradu u baraci, te u kontejneru a niko se ne pita odakle oni odjednom na ulici, nisu pali s neba...

  • Petar Vreme: 21.02.2014 11:38h

    Laž je povezana i s iluzijom, prijevarom i nesposobnošću podnošenja onoga što nam se događa u životu.Ovisno o razlozima i cilju razlikuje se više vrsta laži: narcisoidna, sklonost preuveličavanju vlastitih zasluga kako bi se pridobilo odobravanje drugih; pretjerivanje koje služi da bi se zbog nekog emocionalnog manjka privuklo tuđu pažnju; … Opazi li se da se prelazi granica i da se nije moguće vratiti, najbolje je što prije se obratiti stručnoj osobi, psihologu ili psihijatru.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP