Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

UŽAS U KRAGUJEVCU

U Kliničkom centru držali leš u ostavi sa đubretom!

Autor: Telegraf.rs | 09.02.2014 - 13:00:00h | Komentara: 2

Milorad Radomirović (61) iz Kragujevca dobio je dijareju usled bolničke infekcije, a kada je preminuo u kragujevačkom Kliničkom centru njegovo telo smestili su u prostoriju sa smećem.

- Proživljavali smo strahote u bolnici… nisu ga lečili kako treba. Umirao je u mukama. Kad je preminuo leš su tretirali kao smeće – priča njegova ćerka Ivana Radomirović iz Đurisela kraj Kragujevca, kivna na Klinički centar, u kom se njen otac Milorad bezuspešno lečio.

Klinički centar Kragujevac

Klinički centar Kragujevac | Foto: Nebojša Raus

 Milorad je bio srčani bolesnik i 2006. mu je ugrađen pejsmejker. Sredinom marta 2013. godine, potpuno vitalan, primljen je na rutinsku zamenu generatora pulsa.

- Tog dana su rekli nam da nema pejsmejkera i da se zahvat odlaže. Čekajući, tata se razboleo, dobio proliv, povraćao, naglo slabio. Bilo mu je sve gore… Stanje mu je stabilizovano tek posle četrdesetak dana. Iako je i dalje imao dijareju, dva dana kasnije pušten je kući uz konstataciju da je zaražen bolničkom bakterijom – navodi Ivana.
Ona dodaje da je njen otac narednih 10 meseci, odnosno do smrti, imao proliv, bolove i da se jedva kretao.
- Majka i ja smo posumnjale da je zaražen klostridijom, ali to niko od lekara nije pomenuo, ni tokom naredna dva bolnička lečenja. Tek je u otpusnoj listi posle smrti napisano je da je “lečen od klostridijalne infekcije” – ogorčena je Ivana.
Posebno teško joj je pao način na koji je bolničko osoblje tretiralo njenog mrtvog oca.
- Hitna pomoć ga je, u očajnom stanju, 10. januara dovezla u Urgentni centar. U jednom trenutku spazila sam da sestre voze na kolicima telo prekriveno čaršavom. Shvatila sam da je to leš mog oca. Kolica su ugurana u prostoriju iza ulaznih vrata u Urgentni centar. Tamo valjda smeštaju umrle oko dva sata do otpremanja u prosekturu. Dok čekamo da zvanično čujemo ono što zapravo znamo, sve vreme gledamo kako radnice, kraj kolica na kojima je moj tata, odlažu prljave posteljine, kese sa smećem, metle i kofe posle čišćenja. Da, to je leš, ali nije đubre, zašto se tako ophode prema ljudima – očajno se pita Ivana, najavljujući tužbu nadležnim ustanovama protiv Kliničkog centra Kragujevac.
Direktor Kliničkog centra Kragujevac prof. dr Nebojša Arsenijević, zbog ovog slučaja, od svojih najbližih saradnika sastavio je posebnu komisiju za unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada.
- Kad komisija obavi posao i napravi izveštaj, imaćemo konkretne odgovore i komentar na navode Ivane Radomirović – izjavila nam je Vanja Đorđević, portparolka KC Kragujevac.
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 10.02.2014 02:35h

    sta ti je covek....

  • tatjana teodorovic Vreme: 10.02.2014 16:02h

    Te kontrole su samo pro forme napravljene ne bi li jos vise kolege branili, a potom vas jos napravili ludim. Prolazim kroz sve to vec 7 godina, Tuzila sam kliniku i jednog lekara koji je moju majku izbacio iz bolnice kada je usla u komu, Ali sve je to TEHNICKA greska kako kaze doktor vestak dok brani kokege doktore na suduwas

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP