Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

NASTAVLJENA ALO! AKCIJA POMOĆI ZA ZORICU VUČKOVIĆ (24)

U novi dom stiglo i prvo pokućstvo!

Autor: G. Đorđević | 27.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Obećali smo da nećemo stati, i nismo! Nakon što je na inicijativu našeg novinara Dragoljuba Đorđevića iz Lazarevca iz temelja u selu Drainac, pored Svrljiga, sazidana kuća za Zoricu Vučković (24), nastavili smo akciju.

„Alo!“ dopremio  frižider, peglu i mikser: Naš  reporter sa Zoricom

„Alo!“ dopremio frižider, peglu i mikser: Naš reporter sa Zoricom

Zorica, čija je tužna životna priča objavljena pre godinu dana u „Alo!“ rastužila čitavu Srbiju, sada je dobila i deo pokućstva neophodan za normalan život!


- Hvala “Alo!”, hvala svima. Vi ste mi najbolji prijatelji - bila je presrećna Zorica što opet vidi našeg reportera, koji je stigao s poklonima. Akciju “Alo!” ovog puta su pomogli lanac tehnike CBT, koji je donirao frižider, i njihov partner “Worts Team”, koji je obezbedio peglu i mikser.

Novi dom za Zoricu i njenog oca, koji su živeli u oronuloj udžerici bez vode i struje, sazidan je uz podršku lokalnih i nacionalnih medija, donacija, kao i rukovodstva opštine Svrljig. Izgradnja kuće koštala je 540.000 dinara, od čega je 120.000 dinara skupljeno u akciji koju je pokrenuo “Alo!”, a ostatak je donirala opština Svrljig. Ključevi su Zorici uručeni krajem oktobra, a predsednik opštine Milija Miletić obećao je juče da će laminat, kanalizaciju i vodu, koja još nije priključena, kao i manje probleme na kući koji su u međuvremenu otkriveni, rešiti u roku od 15 dana.

„Hvala ‘Alo!’,  vi ste mi najbolji prijatelji”,  dočekala  je Zorica našeg  reportera sa  poklonima CBT

„Hvala ‘Alo!’, vi ste mi najbolji prijatelji”, dočekala je Zorica našeg reportera sa poklonima CBT


Zorica je inače blago ometena u razvoju i nema levu nogu, koja joj je amputirana jer nije na vreme otišla kod lekara nakon što se povredila u školi. Samo tri godine kasnije, ponovo je morala pod nož. Lekari su bili primorani da joj odstrane jedno plućno krilo kada su otkrili da boluje od malignog tumora na plućima.

Zaboravljenu od svih, novinari „Alo!“ pronašli su je na kraju sela u polusrušenoj čatrlji u kojoj nije bilo čak ni vode. Umesto skupih haljina i dobrog provoda, ona je tada maštala o plafonu od cigle i lutki koju nikada nije imala.

Humanost pre svega

CBT orhanizuje promociju

 
„Nadamo se da će Zorici frižider i mali kućni aparati bar malo olakšati dnevne obaveze. Poznati maloprodajni lanac tehnike CBT, pored brojnih humanitarnih akcija koje pomaže, priključio se i ovoj akciji iz humanih razloga jer se time na neki način olakšava život porodicama koje žive u teškim uslovima. Drago nam je i što nam se u ovoj akciji pridružio i naš partner ‘Worts Team’, koji je ovim putem donirao ‘Alpina’ male kućne aparate”, izjavila je Darinka Popović, PR menadžer maloprodajnog lanca tehnike CBT.

Poslednji komentari
  • Lola Vreme: 27.11.2013 09:32h

    Sve pohvale za redakciju ALO i za novinara Djordjevića, .Ovaj novinar ima neverovatan talenat i moć da pronadje ljude i mesta gde je pomoć neophodna ....

  • Bogoljub Vreme: 27.11.2013 10:30h

    Apel Vecina romskih NGO. U Srbiji apeluju na redakciu ALO i novinara Dragoljuba Djordjevica da pronadje ljude i mesta gde je pomoc neophodna u romskoj zajednici, jer su Romi siromasniji od najsiromasnijih na planeti. Drzava se odlucila da im dodeljuje metalne kontejnere, jer Rome svrstavaju u drugi ili treci red gradjana Srbije, stim sto od mestana gde se smestaju ti metalni kontejneri trpe nasilje, nacionalizam, ponekad i fasizam. Zelimo da najugrozenijim porodicama romske nacionalnosti sagrade kuce dostojne coveku, kako bi se integrisali u drustvo. To su i preporuke Evropskih institucija koje se bave pravom i pravdom nacionalnih manjina u Srbiji. Zelimo da se uverimo bar jednim primerom da neko brine i o gradjanima Srbije romske nacionalnosti. Hvala na razumevanju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP