Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

NEVEROVATNO

U školskim klupama - odrazi u ogledalu!

Autor: R. Ivanoska | 25.10.2012 - 08:02:00h | Komentara: 0

Više od polovine učenika nesvakidašnjeg III-3 OŠ „Bratstvo jedinstvo” ima u svojim školskim drugarima gotovo identične dvojnike.

Odeljenje blizanaca u osnovnoj školi u Kucuri

Odeljenje blizanaca u osnovnoj školi u Kucuri | Foto: Rivanoska

Čak pet parova blizanaca ide u ovo odeljenje škole u vrbaskoj opštini, a njihova učiteljica Đurđica Poldruhi kaže da joj ne predstavlja problem što pojedine, kao što su Mihajlo i Momčilo, teško razlikuje, jer su svi njeni đaci duplikati odlični đaci.


U školi se ne sećaju da su ikada u istoriji ove ustanove imali odeljenje nalik III-3. Deset učenika u istoj učionici su ne samo rođena braća i sestre već i blizanci.

- Za mene je ovo možda najlepši događaj u karijeri dugoj 30 godina. Osećam se veoma privilegovanom, jer bela kuga već decenijama uzima danak, a i demografske prognoze, što se priraštaja stanovništva tiče, nisu nimalo ohrabrujuće.
Pribojavam se da još zadugo u našim školama, pogotovo u malim mestima poput Kucure, neće biti mnogo učenika, a kamoli ovoliko blizanaca. Naravno, bila bih srećna da me život demantuje, da i moje mlađe kolege dožive ovako lepo iskustvo - kaže učiteljica Đurđica.

Tri devojčice i sedam dečaka koji pohađaju isti razred su: Milica i Luka Mikloš, Larisa i Nikola Olear, Dragan i Goran Štrbac, Jelena i Dušan Milićević i Mihajlo i Momčilo Zrnić.
Njihovi drugari iz razreda nemaju mnogo dileme da razlikuju Jelenu i Dušana na primer, ali lako se zbune kada Mihajlo i Momčilo dođu u školu isto obučeni.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP