Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

NA BADNJI DAN

U Užicu proglašena vanredna situacija zbog problema sa vodom!

Autor: Tanjug | 06.01.2014 - 18:50:00h | Komentara: 3

Na predlog Štaba za vanredne situacije gradonačelnik Užica Saša Milošević doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije grada koji se snabdeva vodom sa akumulacije Vrutci, zbog opasnosti po sistem vodosnabdevanja grada Užica.

U saopštenju Štaba za vanredne situacijese navodi se da je grad Užice, od zabrane korišćenja vode za piće i pripremanje hrane 26.decembra do sada, preduzeo hitne mere za snabdevanje prioritetnih korisnika: Opšte bolnice, Doma zdravlja, Predškolske ustanove, Doma za stare i drugih, kao i mere za uspostavljanje urednog snabdevanja građana pijaćom vodom iz cisterni.

Nepoznat počinilac sabotiranja vodovoda!

Užice u problemu | Foto: Oliver Bunić

 Užički Vodovod je u proteklom periodu preduzimao mere na osposobljavanju alternativnih izvora, kao gradskog vodovoda hemijskim tretmanom na postrojenju.

U saopštenju Štaba za vanredne situacije navodi se i da je u cilju uspostavljanja redovnog snabdevanja i sprečavanja nastanka težih posledica po sistem vodosnabdevanja potrebno preduzeti hitne mere na sanaciji postojećeg gradskog vodovoda u delu postrojenja i obezbeđivanja alternativnih izvora snabdevanja, kao i na sanaciji jezera Vrutci.
Sprovođenje tih mera, konstatuje Štab, podrazumeva i mere koje su u isključivoj nadležnosti republičkih organa, pa je neophodno njihovo organizovano i neposredno uključivanje u nastalu situaciju.
Pri oceni hitnosti donošenja odluke o proglašenju vanredne situacije posebno se imalo u vidu i očekivano nastupanje perioda niskih temperatura i snežnih padavina, koje mogu da otežaju snabdevanje pijaćom vodom iz stacionarnih i pokretnih cisterni, navodi se u saopštenju.
Gradski štab za vanredne situacije uputio je poziv Užičanima da prate informacije o situaciji sa vodosnabdevanjem i poštuju preventivne mere u cilju zaštite zdravlja.
Poslednji komentari
  • Jovana Vreme: 06.01.2014 22:44h

    Ja zivim u Uzicu,27. decembra sam dosla kuci(hvala Bogu).Nismo duzi vremenski period znali da je voda koju pijemo stetna. Bukvalno su trovali narod. Dok nam 26. nisu saopstili da ne pijemo vodu. Isto vece je nestalo vode po prodavnicama u gradu. Ta voda dolazi sa jezera Vrujci.U njoj su se nalazile crvene alge koje su pocele da se razmnozavaju. Negativni efekti pri duzem koriscenju vode je ostecenje jetre,sluzokoze i nervnog sistema...

  • kostadin Vreme: 07.01.2014 07:17h

    Sada možete da pijete užičku klekovaču. Da li ste čuli da pola vojvodine pije neispravnu vodu.

  • kraljevcanin Vreme: 07.01.2014 09:27h

    Ovo treba da posluzi kao primer Kraljevu, kako se digne frka oko vode. podrzavam uzicane, ali i Kraljevo pije nezdravu vodu godinama ali nema ko da to podigne va visi nivo pa da i nama urade drugi vodovod

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP