Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

ETO TAKO

U Valjevu otkazan "Sajam zapošljavanja", jer niko ne traži radnike

Autor: Blic | 25.04.2014 - 11:01:00h | Komentara: 1

Prolećni Sajam zapošljavanja, koji je trebalo da bude organizovan u okviru Sajma privrede, otkazan je.

Nakon što je „Gorenje“ početkom aprila zaposlilo 110 radnika, u Službi za zapošljavanje kažu da u Valjevu u ovom trenutku niko ne traži nove radnike „pa nema ni razloga da se pravi Sajam zapošljavanja“.

Sa prošlogodišnjeg Sajma zapošljavanja u okviru SPREG-a

Sa prošlogodišnjeg Sajma zapošljavanja u okviru SPREG-a

 
Regionalni Sajam privrede SPREG, koji počinje danas i traje do petka, neće kao prošle godine okupiti poslodavce i nezaposlene. Na prošlogodišnjem sajmu 30 poslodavaca je tražilo 249 radnika, a od 882 nezaposlena Valjevca, 272 su uspela da dobiju posao kod firmi koje su sajam iskoristile da pronađu novi kadar.

- Baš sam razočaran. Prijatelj koji je diplomirao pre prošlogodišnjeg sajma uspeo je na SPREG-u da pronađe posao, i to u firmi koja nije tražila nove ljude, ali je uspeo da priđe vlasniku, razgovara s njim i pokaže CV, pa je pozvan na probu i zaposlio se. Mnogo su veće šanse da se posao pronađe kada se Sajam zapošljavanja održava na Sajmu privrede i nije mi jasno zašto ga je Služba za zapošljavanje otkazala kao da rade isključivo za „Gorenje“ - pita se Nikola Petrović (23), diplomac državne Visoke poslovne škole.
U valjevskoj filijali Službe za zapošljavanje, međutim, ponavljaju da u ovom trenutku jednostavno nema realne potrebe za prolećnim Sajmom zapošljavanja jer nove radnike ne traži niko.

- Razmatrali smo mogućnost da, kao i prošle godine, organizujemo naš sajam u okviru SPREG-a, ali smo odustali jer ne postoje realni zahtevi na tržištu rada. Najpre smo imali najavu da će „Gorenje“ iskazati potrebu za novim radnicima, ali nas je ta kompanija obavestila da im još pre mesec dana dostavimo biografije potencijalnih budućih radnika. To smo uradili i „Gorenje“ je već 1. aprila zaposlilo 110 ljudi. Bez te brojke besmisleno je organizovati sajam - kaže Dragan Stojanović iz valjevske Službe za zapošljavanje.

U filijali, kako kaže, tek anketiraju 124 firme da utvrde kakve su im potrebe za eventualnim zapošljavanjem.


Na evidenciji najviše ekonomista

Na evidenciji nezaposlenih na području Valjeva trenutno ima 8.977 osoba, među njima najviše ekonomista svih nivoa obrazovanja. Najtraženija su zanimanja profesora fizike i matematike, te diplomirani inženjeri elektronike. 
Poslednji komentari
  • petar Vreme: 25.04.2014 11:56h

    U samoj nacionalnoj sluzbi za zaposljavanje rade x broj ljudi sa vrlo lepim primanjima.Osim vodjenja evidencije nista drugo ne rade.I koliko znam svi su zaposleni bez oglasa i konkursa.Nikad,ali bas nikad kod nas nece valjati jer 3-4 plate radnika u privatnom sektoru ne mogu da stignu jednu pladu drzavne administracije.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP