Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

DESETOGODIŠNJI UROŠ

Ubedio celu školu da ne odu na ekskurziju i pomognu drugarima iz Obrenovca! (FOTO)

Autor: B.Nenković | 05.12.2014 - 14:52:00h | Komentara: 0

Učenici Osnovne škole „Prota Stevan Popović“ iz Čumić kod Kragujevca odrekli su se odlaska na ekskurziju i taj novac poklonili drugarima iz Obrenovca koji je u maju stradao u poplavama. Inicijator ove akcije bio je desetogodišnji Uroš Petrović. Njegov predlog prihvatilo je svih 127 učenika ove škole, a u humanosti su ih podržali nastavnici, roditelji i celo selo. Tako je prošle nedelje karavan iz Čumića posetio Obrenovac, a osim novca iz Šumadije je stigao i pun kamion jabuka i cveća.

Đaci iz Čumića, inače najstarije osnovne škole u ovom delu Srbije,  novac su poklonili svojim drugarima iz  Prve obrenovačke škole.  

Uroš Petrović (10)

Uroš Petrović (10)

 -Trebalo je da idemo na ekskurziju u septembru . Ali sam onda shvatio da to nije fer i pomislio da bi taj novac  bio korisniji drugarima za koje smo na televiziji videli da su preživeli poplave. Predložio sam to svom odeljenju i svi su prihvatili. Onda je cela škola pristala na moju ideju, nastavnici  i direktor su bili oduševljeni,  rekao je Uroš prilikom uručenja donacije.

Drugari iz Čumića

Drugari iz Čumića

 Uroš i njegovi drugari nisu odneli samo novac u Obrenovac. Pošto je ovo selo poznato po proizvodnji voća, napunili su i  kombi sa 40 gajbi jabuka koje su im poklonile komšije iz svog voćnjaka. Sa jabukama stigle su i sadncie cveća, jer je mnogi meštani Čumića bave cvećarstvom. Tako će mali Obrenovčani moći da ukrase dvorište svoje škole. 

Jabuke na poklon

Jabuke na poklon

 Direktor  škole „ Prota Stevan Popović“ Aleksandar Jovanović, kaže da je bio iznenađen  dečijom požrtvovanošću i humanošću. I do sada su pomagali, ali su to uglavnom bile akcije za pojedince. 

Zahvalnost obrenovačkih vršnjaka

Zahvalnost obrenovačkih vršnjaka

 -Sami su sve smislili. Akcija je dragocenija, jer svi znamo koliko đaci vole da idu na ekskurzije.  Zato smo u dogovoru sa roditeljima odlučili da im organizujemo jednodnevni izlet u Beograd, u Dinosaurus park, kako bi nagradili njihov izuzetan gest i na neki način im se odužimo za humanost, kaže Jovanović.
Donaciju iz Čumića u Obrenovcu su sačekali njihovi drugari iz Prve obrenovačke osnovne škole zajedno sa direktorkom Sanjom Čolić. Ona kaže da nije uopšte u pitanju suma, već  gest malih Šumadinaca koji su se nesebično odrekli odlaska na ekskurziju i taj novac poklonili njima

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP