Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

ČINE SVE DA OŽIVE CRNU TRAVU

Učenici Tehničke škole “Milentije Popović” dobijaju sve besplatno!

Autor: I. Nikolić | 24.06.2015 - 11:42:00h | Komentara: 0

Nakon što su polagali završni test, budući srednjoškolci sada popunjavaju listu želja za one škole koje bi voleli da upišu, a Tehnička škola „Milentije Popović“ iz Crne Trave pronašla je način da ih privuče.

Tehnička škola Milentije Popović Crna Trava

U Tehničkoj školi "Milentije Popović" đaci sve dobijaju besplatno | Foto: ALO!

Tehnička škola “Milentije Popović” u Crnoj Travi postoji od 1919., ali je iz godine u godinu u njenim klupama sve manje đaka. Zbog toga je uprava škole odlučila da budućim srednjoškolcima ponudi besplatan smeštaj, hranu, udžbenike, prevoz iz bilo kog dela Srbije, čak i bicikl, i to sve u nadi da će privući što više đaka u ovu izumirujuću opštinu na jugoistoku Srbije.
- Sve manje đaka imamo u osnovnoj školi, broj stanovnika se svake godine smanjuje stoga smo došli na ideju da đacima ponudimo besplatan smeštaj, tri obroka dnevno, kao i prevoz kako bi odabrali našu školu, kaže za Alo! direktor škole Dragan Kocić.
On ističe da su prošle godine ovakve uslove imali učenici geodetskog smera, a da su ove godine tu ponudu proširili na po jedno odeljenje za buduće građevinske i ekonomske tehničare.

- Interesovanje je veliko, a prošle godine smo upisali i do 30 učenika u odeljenja, što se nije desilo odavno, zadovoljan je Kocić.
U Tehničkoj školi u Crnoj Travi, nastavu na ekonomskom i geodetskom smeru pohađa 150 učenika iz raznih krajeva Srbije. Pored škole je internat, u kojem u potpuno renoviranim sobama ima mesta za 72 učenika.
- Imamo renovirane sportske sale, a otvorili smo i biciklistički klub koji je prošle godine bio prvak Srbije u ekstremnom biciklizmu, u kojem učenici takođe sve dobiju besplatno, od dresa do bicikla - kaže Kocić.
On dodaje da je CrnaTrava čuvena po svojim građevinskim radnicima, a roditeljima poručuje da nemaju razloga za brigu.
- Ovde su zaista dobri uslovi, ne samo za školovanje već i za pravilno odrastanje. Crna Trava je mala i mirna. Nema droge, pijanstva, konflikata... Briga o deci nam je na prvom mestu, sve učenike znam, viđam ih više puta dnevno i razgovaram s njima. Na deci je samo da uče, mi ćemo sve ostalo, završava Kocić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP