Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

KAMERE U MANASTIRU MORAVCI UHVATILE NEOBIČNOG LOPOVA

Ukrao priloge,
pa platio sveću!

Autor: Gane Đorđević | 19.04.2013 - 10:56:00h | Komentara: 2

Od kako je pre godinu dana zbog čestih krađa priloga i novca od prodaje sveća u crkvi postavio kameru, iguman manastira Moravci kod Ljiga, monah Jefrem, sakupio je u svojoj keliji zavidnu filmsku kolekciju. U njegovim ostvarenjima glavne role, po pravilu, igraju negativci, ali je jednom od tih glumaca izgleda u poslednjem trenutku proradila savest, pa je ukradenim novcem pazario sveću koju je kasnije zapalio u priprati crkve!?

Manastir Moravci

Pazi, snima se: Lopov ostavlja novac

  • Manastir Moravci | Foto:
  • Manastir Moravci | Foto:
  • Manastir Moravci | Foto:
  • Manastir Moravci | Foto:
 
„Još nisam siguran da li je u pitanju griža savesti ili namera da se prikrije lopovluk. Bog će ga znati šta se krije u glavama tih antihrista”, kaže iguman Jefrem

U jednom od desetak “dokumentaraca” koji su pomogli policiji da prepozna lopove, snimljen je i mladić kako plaća sveću s predhodno opljačkanim parama. Na snimku, koji traje nešto više od jednog minuta, jasno se vidi kako junak Jefremovog “trilera” temeljno prazni kutiju u kojoj se nalazi novac. Na izlazu iz crkve on zastaje i iz džepa vadi jednu od pokradenih papirnatih novčanica i ostavlja je za sveću koju je pre toga izabrao!?


- Moram da priznam da sam bio iznenađen kada sam prvi put pogledao snimak. Još nisam siguran da li je u pitanju griža savesti ili namera da se prikrije lopovluk. Bog će ga znati šta se krije u glavama tih antihrista - pita se začuđeno iguman.

Objavio rat  lopovima: Iguman Jefrem

Objavio rat lopovima: Iguman Jefrem

Pomoću snimaka policija je ubrzo identifikovala “dobrodušnog” lopova koji je zbog krađe manastirskog novca završio na sudu, gde za njegovo “pokajanje” nisu imali razumevanja. Morao je da plati kaznu, a Jefrem je njegovu i slike još trojice njegovih pajtaša, zalepio u priprati božije kuće, o čemu je “Alo!” već pisao. Iznad ovog neobičnog postera stoji natpis na kome piše: “Ovo su lopovi koji kradu po crkvama!”.

Molili igumana da ih skine sa postera!

Nedavno su kod Jefrema dolazili filmski junaci čiji se likovi nalaze na posteru koji od prošle godine krasi crkvu u Moravcima. Oni su ga molili da im skine fotografije, ali je iguman tu molbu glatko odbio.
- Od kako sam okačio fotografije na kojima se nalaze lopovi u akciji, krađe su prestale. Nisam lud da ih skinem, siguran sam da bi nastavili po starom - objašnjava Jefrem razlog zbog kojih je odbio molbu.

Manastir Moravci

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 19.04.2013 11:25h

    vole popovi da se snimaju

  • baka Mira Vreme: 19.04.2013 12:17h

    to je nasa slika....nasa buduca generacija....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP