Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

VAŠAR ZAVRŠEN PRE NEGO ŠTO JE POČEO

Umesto starih
zanata kung fu šorka!

Autor: Gane Đorđević | 11.09.2012 - 12:00:00h | Komentara: 0

Umesto da traje predviđenih sedam dana, vašar starih zanata i zanimanja u „Rašinom selu“ u Rudovcima završen je juče i pre nego što je počeo, a gazda Raša (62), njegova supruga Kinsekinja Jovana (47) i njena ćerka iz prvog braka Zangli Ming (23) nalaze se u pritvoru jer su pretukli jednu gošću koja navodno nije platila ulaznicu za razgledanje etnosela u kome se nalazi prvi srpski hotel za konje!?

Radoje Stanojlović sa suprugom Jovanom

Radoje Stanojlović sa suprugom Jovanom | Foto: Nebojša Marković

Naime, Radoje Stanojlović je u jedan od svojih vajata zaključao Lazarevčanku A. I., koju su pre toga njegova žena Jovana i njena ćerka propisno išamarale i izgrebale zbog ulaznice.

Nju je iz pritvora spasao jedan od Rašinih radnika koji je svog gazdu, pre nego što će nesrećnu devojku izvući iz vajata, nekoliko puta udario pesnicom u glavu.
Incident se dogodio samo pola sata nakon zvaničnog otvaranja vašara. A. I., njena sedmogodišnja ćerka i njen brat M. Ć., koji je poveo dve maloletne ćerke svojih prijatelja, obilazak su završili u kafiću koji se nalazi u selu. Tada su im prišle Jovana i njena ćerka zahtevajući da plate ulaz.

Radoje Stanojlović sa suprugom Jovanom

Jovana ili Manuo Cui tražila da se plati ulaz | Foto: Nebojša Marković

 
- Jednu od devojčica koja je bila sa mnom uhvatili su za ruku i tražili da im platimo ulaznice. Nisam imao pojma o čemu se radi jer nam je obezbeđenje reklo da se ulaz ne plaća, a sve kapije sela bile su širom otvorene.

Bez ikakvog razloga došlo je do gužve, a najdeblji kraj izvukla je moja sestra, koju je Raša u jednom trenutku zaključao u obližnji vajat - prepričava ovaj događaj M. Ć.

Kineskinje tukle i policajce
Dve Kineskinje su posle incidenta napale i dvojicu policajaca koji su pokušali da ih privedu, pa je iz Lazarevca u okršaj poslata još jedna patrola. Tek nakon pola sata guranja policajci su upeli da dvema Kineskinjama i gazda Raši stave lisice na ruke.


Jovana, koja je pokazala sve svoje kung fu umeće, u stvari je Rašina druga žena i njegova desna ruka od kako su u Rudovcima pre nekoliko godina rešili da podignu etnoselo.

Njeno pravo ime je Manuo Cui, ali se po dolasku u Srbiju prekrstila i uzela srpsko ime. Inače, pored hotela za konje, ovo gazdinstvo u Rudovcima poseduje još tri etnorestorana, biblioteku, amfiteatar, vodenicu, mali zoološki vrt...


Inače, gazda Raša već 40 godina živi i radi u San Dijegu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP