Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

PERNATI LJUBIMAC KOLATERALNA ŠTETA DRAME U KOŠTUNIĆIMA

Upucali liju, patak umro
od stresa a pevac zanemeo!

Autor: Gane Đorđević | 05.12.2013 - 14:18:00h | Komentara: 7

Jedan patak u domaćinstvu Đorđa Perišića iz sela Koštunići pre dve noći naprasno je umro kada je njegov kokošarnik napala lisica. Srce mu je prepuklo od straha, a njegovoj preranoj smrti, osim bliskog susreta s čeljustima izgladnele lije, doprineli su i pucnji iz puške kojom je domaćin na licu mesta likvidirao nezvanog gosta!

Nada Perišić

Od lisice ostao samo rep: Nada Perišić / Kliknite za uvećanje

 

Patak u domaćinstvu Đorđa
Perišića prestravio se kada
je kokošarnik napala lisica.
Srce nije izdržalo kada je
još i preklapača opalila

Sve se odigralo u prvim večernjim satima, kada je Đorđeva supruga Nada (62) krenula u štalu da pomuze krave. Ona je prva ugledala lisicu koja se uvukla u kokošinjac gde su se pored nesrećnog patka za spavanje pripremale kokoške i jedan stari petao. Žena je bila prisebna, pa je na brzinu spustila rezu i tako nezvanog gosta sprečila da pobegne.

- Prvo sam čula kako kokoške kreče, a onda je perje počelo da pršti na sve strane. Pošto patke ne mogu da lete, naš pokojni nesrećnik umalo me nije oborio kada je gegajući se u sprintu izleteo iz kokošara. Posle desetak metara trka, samo je stao i počeo mahnito da udara grudima od zemlju. Mučenik, mora da se mnogo uplašio - priča još usplahirena domaćica koja je pre dve večeri izgubila svog miljenika.

Nada Perišić / Foto: Ana Tomović

Ljubimca sahranili nadomak  kuće / Foto: Ana Tomović

 

Sahranili patka

kako dolikuje
Ovo nije prvi put da lisice u ovom kraju napadaju živinu i stoku. Pre nekoliko godina Perišići su izgubili desetak kokošaka. Lisica koja je tada napala imanje ovih dobroćudnih ljudi bila je mnogo lukavija od ove, zbog koje je izdahnuo malerozni patak, pa je uspela da utekne. Inače, Đorđe je kao trofej zadržao lisičji rep, koji sada krasi ulazna vrata njegovog doma. Patak, druga žrtva ovog dramatičnog događaja, sahranjen je uz veliku tugu u blizini Nadine i Đorđeve kuće.

Taman kad se patak malo primirio, Nadin suprug Đorđe uleteo je u gužvu s dvocevkom u rukama, koju je pozajmio od komšija, pa je jednim preciznim hicem presudio napasniku koga je prisebna žena pre toga zatvorila u kokošinjac.

- Kad je preklapača opalila, patak se ponovo srušio. To ga je izgleda dotuklo. Njegovo srce nije moglo da izdrži tako jak stres - priča Nada, koja je svog mezimca kasnije unela u kokošnijac, gde su ga sledećeg jutra supružnici pronašli mrtvog.

Kada su Nada i Đorđe grabuljama izvukli leš, u kokošinjcu su na jednoj od polica zatekli pevca koji nije davao znake života. Od straha se potpuno ukočio.
Jedva je došao sebi tek posle nekoliko sati, ali od tog kobnog susreta s lisicom on već dva jutra uopšte ne kukuriče. Bračni par tvrdi da je to zbog jakog stresa, pa se nada da će se uskoro vratiti svojim starim obavezama.
  • Nada Perišić / Foto: Ana Tomović | Foto:
  • Nada Perišić / Foto: Ana Tomović | Foto:
  • Nada Perišić / Foto: Ana Tomović | Foto:
  • Nada Perišić / Foto: Ana Tomović | Foto:
Veterinar: Najverovatnije imao infarkt!
Veterinar doktor Slobodan Cora Nedeljković kaže za “Alo!” de je vrlo moguće da je nesrećni patak umro od infarkta usled stresa. On objašnjava da iznenadna smrt kod životinja može da nastupi i zbog urođenih srčanih mana. Prema njegovim rečima, ne treba isključiti ni mogućnost da je nesrećni patak usled neke vrste anomalije već imao slabo srce, koje nije izdržalo bliski susret s grabljivicom. Kod nekih rasa svinja srčani problemi su izraženiji zbog njihove velike telesne težine. Rizik kod životinja povećavaju i psihosomatski problemi, a kako kaže Nedeljković, infarkt može nastupiti i usled velikog šoka, naročito prilikom operacija i kastracija, ali bi siguran razlog smrti mogao biti utvrđen jedino da je urađena obdukcija.

Perišić na konferenciji za novinare

Momčilo Perišić | Foto: Andrej Isaković

Baratanje oružjem im u krvi

Iako u godinama, Đorđe Perišić je iz prve usmrtio lisicu mada je u kokošinjcu bio mrak, dok mu je siluetu zveri osvetljavala supruga držeći slabu baterijsku lampu u ruci. U selu kažu da je u familiji Perišić vešto baratanje oružjem porodična tradicija navodeći primer da je Đorđev brat od strica bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilo Perišić.


 
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 05.12.2013 16:20h

    sad ce jos da odgovaraju sto ubili lisicu....

  • lali Vreme: 05.12.2013 16:28h

    ohohoho....izvinite molim vas ali suze potekle od smeha....hahahahahahaaaaaa petao će se sutra vratiti svojim obavezama.....danas se ukočio i zamuko ohohohohhhhhooo mnogo inače volim životinje i svesna sam da nije msešno da jadna životinja umre naprasno....ali.....mišljenje dali psiholozi i veterinari i neuropsihijatri povodom ovog događaja koga svakako treba rasvetliti sa svih strana.....završno sa slikom bivšeg načelnika generalštaba ...haha pa jeste li vi normalni???!! Svejedno, hvala vam što ste me zasmejali danas.

  • lali Vreme: 05.12.2013 16:36h

    Pa što ubi jadnog patka tim pucnjem???Beše se oporavio bio od prvog šoka, pucanj ga ubi, ne lisica. Da nema slika, ne bih verovala, ovo je najbolji članak koji sam pročitala u poslednjih ....da ne preteram deset godina!!! Malo remek delce. Ko ga je pisao, ima smisla za pisanje i dobru književnost.

  • lili Vreme: 05.12.2013 18:47h

    E jadne životinje! Pa zar nije mogla domaćica da uplaši liju i omogući joj da pobegne a ne da tamani kokoši i usmrti patka.Ovde je tudji život izgleda najmanje vredan a metak najbolje rešenje nažalost.

  • Nena Vreme: 09.12.2013 21:36h

    Savrseno

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP