Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

SUD U KRUŠEVCU

Utvrđuju poslovnu sposobnost mrtvog čoveka?!

Autor: S. Milenković | 04.06.2015 - 11:43:00h | Komentara: 1

Ivona Aladrović, pravnica iz Kruševca, bila je šokirana kada je pre nekoliko dana dobila poziv iz Osnovnog suda radi utvrđivanja poslovne sposobnosti svog oca Milorada koji je preminuo još krajem juna 2011. godine!

Mrtav

Ilustracija | Foto: Profimedia

- Moj pokojni otac Milorad Aladrović je bolovao od Alchajmerove bolesti i ja sam 2010. godine pokrenula postupak za lišavanje poslovne sposobnosti zato što je bolest bila progresivna i neizlečiva. Bilo je neophodno postaviti staratelja koji bi u njegovo ime mogao da vrši sve poslove koje vrši poslovno sposoban čovek kao što je sklapanje ugovora, kartice i računi u banci i slično. – objašnjava Ivona.

Sudija Svetlana Borisavljević je 16. juna 2011. godine donela rešenje kojim je sud utvrdio da je Milorad Aladrović poslovno nesposoban, da mu se trajno ukida poslovna sposobnost na osnovu nalaza veštaka.

- Otac je preminuo 25. juna 2011. godine a majka, kao zakonski, i ja kao privremeni staratelj smo rešenje dobile dve nedelje nakon njegove smrti. Pre nekoliko dana smo se iznenadile kada smo dobile poziv od suda da dođemo na procenu poslovne sposobnosti Milorada Aladrovića. – priča Ivona.

Dragica Aladrović, supruga pokojnog Milorada, je bila toliko šokirana da se nije odazvala pozivu suda dok je Ivona otišla jer je želela da čuje objašnjenje za ovaj bizaran poziv.

- Rekli su da po najnovijem zakonu moraju da revidiraju svaki postupak jer je to nalog Evropske Unije. Bez obzira što postoji nalaz veštaka u kojem stoji da je IQ mog oca bila između 30 i 40, da je bolest progresivna i neizlečiva.
Pravdaju se da ih nadležne službe nisu obavestile da je Milorad preminuo.
Tvrde da moraju da revidiraju svaki ovakav slučaj a čak pozivaju pozivaju osobe kojima je ukinuta poslovna sposobnost, ukoliko mogu,da dođu u sud.
Po meni ovo je čisto bacanje para kroz prozor jer svako ročište košta. Za mene i moju mamu ovo je bilo uznemiravanje i maltretiranje, bezobrazluk i javašluk suda. – dodaje Ivona koja kao pravnica radi u Apotekarskoj ustanovi Kruševac.
Da slučaj bude potpuno bizaran i sudski veštak, neuropsihijatar dr Momčilo Grubač, je preminuo pre par godina.
Odgovor u Osnovnom sudu zašto dolazi do ovakvih slučajeva i koliko ih ima, nismo uspeli da dobijemo jer su i predsednik suda i portparol čitavog dana bili zauzeti sastancima i prijemom stranaka.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 04.06.2015 18:25h

    Presednik osnovnog suda u krusevcu je tek posebna cvecka! Riba od glave smrdi, u ovom slucaju baaaaas smrdi

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP