Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

NEVEROVATNO

Uvedena kategorija “na čekanju” za narodnu kuhinju

Autor: Tanjug | 03.11.2012 - 13:07:00h | Komentara: 0

Kruševački Crveni krst uveo je kategoriju “na čekanju” za korišćenje usluga narodne kuhinje jer se za obrok povremeno javljaju i ljudi koji nisu na spisku najugroženijih, rekao je sekretar te organizacije Milomir Petronijević.

Petronijević je rekao Tanjugu da se broj korisnika narodne kuhinje nije menjao u poslednjih pet godina, napomenuvši da se povremeno, u talasima, javljaju i pritisci koji se uspešno usaglašavaju sa mogućnostima.

Narodna kuhinja

 - Broj od 600 korisnika nije se menjao u poslednjih pet godina, a u međuvremenu smo uveli kategoriju "na čekanju" i do sada je, ukoliko neko od stalnih korisnika ne dođe, uvek bilo onih koji su tu da popune taj broj - kazao je Petronijević. 

Hrana se distribuira na četiri punkta u Kruševcu, i to u dva romska naselja, “Marko Orlović” i “Panjevac”, kao i u dve gradske mesne zajednice, dok o kvalitetu obroka vode računa nutricionisti ustanove “Nata Veljković”.

Narodna kuhinja

 Prema rečima sekretara Crvenog krsta, sredstva od 12,5 miliona dinara godišnje iz gradskog budžeta i robne donacije Vlade, odnosno Ministarstva za rad i socijalnu politiku, dovoljna su da podmire potrebe najugroženijih stanovnika. 

- U prvih devet meseci od ministarstva smo dobili deset najosnovnijih namirnica i na taj način smo mogli da uštedimo sredstva iz gradske kase, kao i da obezbedimo sigurnost u snabdevanju - naveo je Petronijević.
Među korisnicima ove usluge najzastupljeniji su pripadnici romske populacije, kao i korisnici MOP-a (materijalno obezbedjenje porodice), Centra za socijalni rad, dodao je sekretar Crvenog krsta. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP