Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

LJUBAVNE PRIČE IZ PERA ČITALACA

Uvek se rado setim nje

Autor: Dušan Dojčinović | 30.11.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Miholjsko posle podne, prijatni zraci sunca se meškolje, baš kao i ja. Vraćam se iz šetnje sa brda i usput srećem neuzvraćene ljubavi. Ne primećuju me, ne primećujem ih. Zašto se uvek završe tako? I ko mi je kriv što sam se zaljubljivao? A ima li ičeg lepšeg i čistijeg od zaljubljivanja...?

| Foto: Shutterstock

Marinu sam upoznao sasvim spontano. Vraćala se sa neke žurke i posle ispijene čašice vinjaka sela za moj sto u bašti kafića. „Šta piješ“, pitala je. „Đus“, odgovorio sam. Bila je tako darežljiva i uporna da sam ispio pet čaša soka, a ona pet čašica vinjaka. I tako je krenulo naše zbližavanje, zabavljanje, upoznavanje. Nje se uvek rado sećam. Donosila je sa sobom oštar miris parfema, onog iz bočice u obliku šišarke. Iako nije bila previše lepa, nije bila ni ružna.

Onako, spoj nespojivog. Malo ženstvena, al‘ više je dominirala njena muška strana. Grbav nos, poput njenog kućnog ljubimca papagaja, repovi do ramena, krupnija od mene... ali sećam se nje uvek rado, pogotovo kad se moje neuzvraćene ljubavi završe neslavno. Vodila me je kod svoje komšinice bubnjarke na osmom spratu. Bio sam tada u rokenrol fazi. Bela košulja, teget sako i blede farmerice. Zatvorila je vrata svoje sobe i karmin sa usana ostavila svuda, najviše po mojoj košulji. Ljubili smo se poput plivača i ronilaca, jedva dolazili do daha. Tu smo okusili nešto lepše i slađe od poljubaca. Sećam se Marine uvek rado.
Ljubili smo se i u parku kod stare stanice, tamo sada nema više ničega - ni fontanice, ni klupice, ništa osim platoa u makadama i sećanja na nju i njene poljupce. Tamo gde sam se šetao u parku zatekao sam je sa drugim. Još mršaviji od mene, stariji, nikakav reklo bi se. „Nije to što misliš“, rekla je. Naljutio sam se, otišao kući, patio, bolelo me je, ali su učestali kontakti i telefonski pozivi doveli do našeg pomirenja. Nastavili smo da se zabavljamo. Čak je govorila: „Ja hoću da se udam za ovog dečka!“. I pristao bih, bez obzira na to što nije bila baš po mom ukusu. Bila mi je zanimljiva, gledali smo filmove horore, najviše zbog nje.
Razumela je moje strahove kada bi izlazili po kafićima, panika bi tada prestajala, ljubili bismo se. Gledala mi je u tarot karte i videla uspeh sa pesmama, sreću, bogatstvo i dug život. Nije mi to davalo mnogo nade. Ipak se uvek rado sećam nje. Marina, gde su oni tvoji dodiri meki kao pliš, kao tvoji dlanovi, grudi na kojima sam slatko sanjario posle? Gde je onaj zadah uzbuđenja pomešan sa vinjakom, pre i posle poljupca? Gde je ona mladost, naša ljubav, ono bolje vreme...

Pišite o ljubavi i osvojite 2.000 dinara!


Ludo ste zaljubljeni ili volite svim srcem i imate neverovatnu ljubavnu priču koja je raznežila sve kojima ste je ispričali? Zašto je ne biste podelili i sa nama i za to još bili nagrađeni? Nije neophodno da ste talentovani za pisanje, dovoljno je da je vaša ljubavna priča autentična. Sve objavljene priče biće nagrađene sa po 2.000 dinara. Ukoliko želite da svoje emocije podelite sa nama, prijave možete slati imejlom, na adresu „ljubavnaprica@alo.rs“, poštom, adresa je „Alo!“ redakcija, Žorža Klemansoa 19, 11000 Beograd, sa naznakom „Najlepša ljubavna priča“, ili je možete doneti lično na istu adresu. Da bismo mogli da objavimo vašu ljubavnu priču i da vas nagradimo, uz ljubavnu priču nam obavezno dostavite i sledeće podatke: ime i prezime, matični broj (JMBG), adresu iz lične karte, broj telefona, ime banke i broj računa u banci. Nekompletne prijave neće se uzimati u obzir.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP