Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

LJUBAVNO-UMETNIČKA PRIČA SRPSKO-AMERIČKOG PARA

Uz ljubav i
hitovi u najavi!

Autor: Milan S. Prelić | 28.04.2013 - 14:47:00h | Komentara: 0

Ovo nije klasična ljubavna priča tipa „on je došao iz Amerike, upoznao devojku iz Srbije, sreli su im se pogledi i živeli su srećno“. Ne, priča o Toriju Endrusu (34) iz Nju Orleansa i Jeleni Šešliji (36) iz Beograda je mnogo dublja. Njih je, osim ljubavi, vezala i umetnost.

Jelena i Tori

Jelena Šešilja i Tori Endrus | Foto: Dimitrije Goll

 

Tori je došao u Srbiju iz Nju Orleansa da snimi dokumentarac. Onda je upoznao Jelenu, koja odlično svira gitaru, i stvari su krenule kao na filmu

Sve je počelo s one strane velike bare, u Njujorku... Tori je u Velikoj jabuci upoznao Predraga Milovanovića, dugogodišnjeg Jeleninog prijatelja. Peđa mu je stalno govorio da mora da upozna Srbiju, ali i da ovde snimi dokumentarac. S obzirom na to da je Tori glumac, izazov je odmah prihvatio. Došao je u srpsku prestonicu, upoznao Jelenu, koja odlično svira gitaru, i stvari su krenule kao na filmu!

- Došao sam u Beograd u avgustu prošle godine. Prvog dana sam se upoznao s Jelenom, a već narednog me je pozvala da pevam u njenom bendu, koji je nastupao u Skadarliji. Posle smo svirali po brojnim klubovima, na splavovima ... U osnovi, došao sam da snimim dokumentarac i trebalo je već u oktobru da se vratim u Njujork, ali sam ostao. Naravno, i zbog Jelene - priča Tori, koji je rođen u Nju Orleansu, i dodaje da ovo nije bila ljubav na prvi pogled.

Jelena i Tori

Navikao sam na izi lajf u Nju Orleansu, a takav je i u Srbiji: Tori Endrus| Foto: Dimitrije Goll

- Ne, nisam takav tip... Prvog dana smo se videli, a poljubili tek drugog - kaže uz osmeh.

Odavno vezan za Srbiju!
Tori je dosad snimio pet filmova i glumio u više od 60 pozorišnih predstava, među kojima je i hit mjuzikl „Rent“. Jake veze sa Srbijom Tori je ostvario još u Njujorku. Tamo je, naime, snimio film „Sudden shivers“ sa Zoranom Amarom, režiserom kultnog domaćeg filma „Šmeker“ sa Žarkom Lauševićem u glavnoj ulozi.

Dokumentarac koji je u Srbiji snimio za temu je imao razgovor sa deset žena, s kojima je pričao o deset božjih zapovesti. Priča s Jelenom bila je o prvoj zapovesti.

Za nepunih godinu dana stekao je gomilu predivnih uspomena. Uspeo je čak i da glumi, ali i da snimi tri pesme! Ubrzo su, zahvaljujući nastupima s Jelenom i njenim bendom, došli i drugi muzički angažmani. Objavio je pesmu koju je radio sa D Monkom, snimio je i spot sa Slađom Delibašić „On the river“, u kojoj ona peva na srpskom, a on repuje na engleskom, a uradio je i pesmu sa Kavalerom, Manjom, Džekom Noušnom i „Bejbistersima“, za koju kaže da je klasični „Ibica hit u najavi“. Na našu konstataciju da je, barem u njegovom slučaju, izgleda lakše ostvariti srpski nego američki san, Tori sa širokim osmehom odgovara:

- Lakše je! Pa i globalni! Ha-ha-ha...

Jelena i Tori

Spojila ih muzika: Jelena i Tori | Foto: Dimitrije Goll

Na pitanje šta misli o tome kako se Tori uklopio u društvo, Jelena je oduševljeno konstatovala: „Sjajno!“.

Jelenin nameštaj
u „Velikom bratu“

Jelena je završila arhitekturu, a pre nekoliko godina je sa ekipom radila nameštaj za „Emoušn“ za seriju „Žene s Dedinja“.
- Deo tog sjajnog nameštaja posle je krasio rijaliti „Veliki brat“ - pohvalila nam se Jelena.

- To što je crnac nema baš nikave veze, pošto Srbi nisu rasisti. Svi su ga veoma lepo prihvatili istog trenutka kada su ga sreli, a i on je takva osoba... Otvoren je i iskren, neposredan, normalan čovek, svugde bi se uklopio - kaže Jelena, a Tori sa osmehom dodaje:

- Lako je prihvatiti osobu poput mene! Otvoren sam i volim muziku! Navikao sam na izi lajf u Nju Orleansu, a takav je i u Srbiji - kaže Tori, a na pitanje šta mu se posebno sviđa, kao iz topa odgovara: „Sarma!“.

Jelena i Tori

Poljubio je tek drugog dana, pošto ne veruje u ljubav na prvi pogleda | Foto: Dimitrije Goll

Jelena kaže da je njihova veza kombinacija ljubavne i umetničke priče, a Tori potvrdno klima glavom.

- Spojila nas je muzika. Oboje obožavamo džez, nastupamo zajedno, ja sviram gitaru, a on peva. Pre njegovog dolaska u Srbiju, dopisivali smo se, pa je prijateljstvo na prvi pogled brzo preraslo u ljubav - konstatovala je za kraj Jelena.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP