Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

SNEG PRAVI PROBLEME PO SRBIJI

Vanredna situacija u deset opština

Autor: Agencije | 08.03.2015 - 17:50:00h | Komentara: 4

Vanredna situcija zbog obilnih padavina i dalje je na snazi u 10 opština - u Smederevu, Tutinu, Koceljevi, Sjenici, Brusu, Ivanjici, Arilju, Novoj Varoši, Topoli i Ljuboviji. Sneg na području Kuršumlije i dalje neprekidno pada i skoro sva sela na planinama su odsečena od grada, a putevi do njih neprohodni.

Visina snežnog pokrivača na planinama je iznad jednog metra, dok smetovi prelaze i dva metra.

Sela odsečena od grada

Sela odsečena od grada | Foto: Ljubiša Mitić

Kako se navodi u saopštenju MUP-a situacija se normalizovala na teritoriji Uba i Smederevske Palanke gde je bilo problema sa poplavama. Snabdevanje elektičnom energijom takođe se normalizuje u većem delu teritorije gde je prethodnih dana došlo do prekida snabdevanja. Najkritičnije je u Medveđi, Tutinu i Ivanjici gde više od 1.000 domaćinstava trenutno nema električnu energiju.
Ekipe elektrodistribucije su na terenu rade na stabilizaciji. U Mačvanskom okrugu, reka Sava je u blagom opadanju kao i bujični vodotokovi i stanje na terenu se stabilizuje. U Loznici, Malom Zvorniku, Krupnju i Ljuboviji snabdevanje elektičnom energijom se stabilizuje. Oko devedeset odsto puteva prohodno je i radi se na rasčišćavanju preostalih pravaca, navodi se u saopštenju.
U Kolubarskom okrugu zbog visokog vodostaja Tamnave ugroženo je više seoskih domaćinstava koji su odbili evakuaciju.
Usled jakog vetra i snežnih nanosa u Raškom okrugu obustavljen je saobraćaj na putnom pravcu Brzeće-Jaram-Kopaonik. U Rasinskom okrugu zbog snežnih nanosa proglašena je vanredna situacija u Brusu. Put Brus-Brzeće-Kopaonik preko Jarma obustavljen je i neprohodno je više lokalnih puteva.
U Zlatiborskom okrugu, na teritoriji Arilja proglašena je vanredna situacija zbog neprohodnosti oko 400 km opštinskih i seoskih puteva dok je u Sjenici visina snežnog pokrivača 42 cm i svi reginalni putevi su prohodni. Vanredna situacija je proglašena i na teritoriji Nove Varoši.
- Sneg je dubok oko jednog metra, a jak vetar zasipa već pročisćene puteve i tako obezvređuje naše napore, rekao je agenciji Beta načelnik Štaba za vanredne situacije Radivoje Bujišić.
U Moravičkom okrugu, na teritoriji Ivanjice proglašena je vanredna situacije usled snežnih padavina i otežanog snabdevanja stanovništva električnom energijom.
Sela u Kuršumliji odsečena od sveta
Sve službe Komunalnog preduzeća i opštinske Direkcije za izgradnju su angažovane na probijanju puteva do pojedinih sela, rekao je predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.Zbog težine snega došlo je do pucanja kablova, pa su sela u tom području ostala i bez električne energije.

- Pet ekipa je 24 časa na terenu i pokušavamo da očistimo što više puteva koji vode ka udaljenim selima. Međutim, skoro je nemoguće očistiti sve puteve u tako kratkom vremenskom roku, jer ima oko 800 kilometara puta odnosno 92 sela - kaže Goran Đorđević, direktor Direkcije.
On ističe da se trenutno ekipe Direkcije u saradnji sa Hitnom službom Doma zdravlja probijaju do 35 kilometara udaljenog od Kuršumlije sela Degrmen, gde živi trudnica Biljana Laketić.
- Teren je vrlo nepristupačan, ipak, tokom dana ćemo uspeti da dođemo do trudnice i da je transportujemo do Kuršumlije, gde će mnogo lakše i bezbrižnije čekati početak porođajnih bolova i odakle će brže biti prevežena do prokupačke bolnice - kaže Đorđević i podseća da je prethodnih 24 časa bilo nekoliko hitnih slučajeva na terenu i da su ekipe Direkcije pravovremeno i brzo reagovale.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • sima Vreme: 08.03.2015 17:15h

    ,,Sreca,, pa u tim selima skoro niko i ne zivi. Ovo sto zovete grad Kursumlija je obicna selendra.

  • ivana Bracanovic Vreme: 09.03.2015 09:34h

    Danas sisama ćerkicu pa smo hteli da doniramo njenu kosu, mi smo iz Beocinu, na koju adresu u Novom Sadu bih mogli da odnesemo kosu.

  • 666 Vreme: 09.03.2015 17:07h

    andromeda90

  • danijela Vreme: 09.03.2015 20:29h

    Ljubav me interesuje

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP