Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

SITUACIJA U BOSILEGRADU MIMO SVETA

Vanredno stanje već četiri meseca

Autor: R. Irić | 24.05.2015 - 08:32:00h | Komentara: 0

U opštini Bosilegrad proteklih meseci nije bilo ni zemljotresa, ni oluje, ni grada, ni drugih elementarnih nepogoda, ali je tamo već 120 dana (četiri meseca) na snazi vanredno stanje! Da zlo bude veće, na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta, „u maju, kad mu vreme nije“, na predlog Vladimira Zaharijeva, predsednika opštine, odbornička većina je izglasala odluku kojom se vanredno stanje produžava „do daljeg“.

Bosilegrad

Bosilegrad

 
- U Bosilegradu je apsolutno sve normalno, ali je na snazi vanredno stanje, jer tako hoće svemoćni Zahar-kmet. On na ovakav drzak način, oprosti mi bože na poređenju, javnosti šalje poruku da je u Bosilegradu situacija slična onoj u Nepalu - kaže odbornica Nevena Kostadinova i podseća da je vanredno stanje u lokalnoj samoupravi odličan način da se donesu protivzakonite odluke, da lokalna vlast radi šta hoće, a da to sve lepo upakuje u zakonske okvire.


Vladimir Zaharijev, predsednik opštine, ljutito odgovara da to nije tačno i da je nova odluka za građane opštine jedini izlaz u situaciji kada su im država i njene institucije, posle januarskog šoka, okrenuli leđa.


- Te priče su sramota. Ja, moji saradnici i svi koji treba da pomognu, svi smo i danas na nogama. Zašto? Zidamo kuće ljudima koji su ostali bez krova nad glavom, gradimo mostove, regulišemo podivljale reke. Ako grešimo, država ima mehanizme da nas hapsi - odgovara Zaharijev, koji na mestu predsednika opštine verovatno ima najduži staž u Srbiji, s obzirom na to da je na to mesto došao posle lokalnih izbora 2001. godine.


Dragan Tasić, načelnik regionalnog štaba za vanredne situacije u Vranju, kaže da nije upoznat sa poslednjom odlukom lokalne skupštine u Bosilegradu i da nema informacije da je poslednjih dana tamo bilo nepogoda koje bi produžile vanredno stanje. Iste odgovore smo dobili u kabinetu Predraga Marića, načelnika sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.


Bosilegrad je pogranična opština u Pčinjskom okrugu, koja trenutno ima 1.200 zaposlenih i oko 1.700 nezaposlenih lica. Na poslednjem popisu ,2011. godine, u celoj opštini je registrovano 8.570 stanovnika – odnosno 1.360 manje nego deset godina ranije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP