Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

OVO SU POVOLJNOSTI ZA LETOVANJE U SRBIJI

Vaučeri od 5.000 dinara ali ne za sve?

Autor: Tanjug | 12.06.2015 - 09:07:00h | Komentara: 2

Procenjuje se da će određene kategorije građana Srbije, u okviru vladinih podsticajnih mera za razvoj domaćeg turizma, moći da dobiju vaučere u iznosu od 5.000 dinara, koje će biti u prilici da unovče u ugostiteljskim objektima i hotelima, najavila je danas pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, Renata Pindžo.

Ne kupajte se na Adi Ciganliji van obeležene zone, ne preplivavajte  je i zaboravite noćno banjanje

Ada | Foto: Dušan Milenković

Pindžo je za RTS precizirala da se za sada sigurno može reći da će to obuhvatati penzionere, nezaposlena lica, zaposlene čija primanja ne prelaze 60.000 dinara.

Danas počinje promocija turističke ponude Srbije i kampanja "Moja Srbija", a premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvaće gradjane da odmor provedu u našoj zemlji.

Pindžo je kazala da je ta kampanja izuzetno važna i da je Vlada Srbije snažno prepoznala turizam kao svoju razvojnu šansu, kako za povećanje prihoda, tako i za poboljšanje zapošljavanja.

"Po ugledu na neke druge zemlje, pre svega zemlje u okruženju, vlada priprema programe, a jedan od njih su mere podsticaja da domaće stanovništvo provodi odmor ili deo odmora u domaćim centrima.
Priprema se šema vaučera za zainteresovane gradjane odredjenih kategorija, na primer penzionere, koji će moći da unovče taj vaucer u ugostiteljskim objektima i smeštaju", rekla je Pindžo.

Ona je apelovala na privredne subjekte da imaju razumevanja za mere vlade, da daju doprinos u razvoju domaćeg tržišta i da se ponašaju tržišno, jer će to omogućiti da se ista akcija održi i u narednim godinama.

Cilj kampanje je, kako je istakla, da sve što je potrošeno u Srbiji bude i vraćeno Srbiji i budžetskim korisnicima.

"Ovo je opšta mobilnost da bi gradjani proveli odmor ili deo odmora u Srbiji, da bi se povećali prihodi od turizma, a samim tim prihodi u budžet. Rezultati ove kampanje će pokazati kojim merama ćemo ubuduće stimulisati razvoj domaćeg turizma", naglasila je Pindžo.
Poslednji komentari
  • Jelena Vreme: 12.06.2015 11:48h

    Za 5.000 dinara mogu sta? Skoro pa nista!!!

  • GORAN PENZIONER Vreme: 12.06.2015 14:25h

    Ako clanak nije vizija autora kome je bilo bas dosadno, ovo je toliko smesno da ne zasluzuje komentare penzionera, nezaposlenih i zaposlenih sa platom ispod 60.000. Kakva budalastina.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP