Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

BEOGRADSKI MARATON STARTUJE U 10 SATI

Već oboren rekord: Na startu 2.600 maratonaca

Autor: | 21.04.2013 - 07:03:00h | Komentara: 0

Tradicionalni Beogradski maraton danas će, uz slavnog američkog atletičara Karla Luisa, otvoriti premijer Srbije Ivica Dačić, šef delegacije Evropske unije Vensan Dežer i predsednik Beogradskog maratona Saša Đorđević. Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić istakao je da je već sada oboren jedan rekord - po broju učesnika u maratonu i polumaratonu.

Otvoriće maraton sa Dačićem: Ambasador EU u Srbiji

Otvoriće maraton sa Dačićem: Ambasador EU u Srbiji | Foto: FoNet

„Do sada je prijavljen rekordni broj trkača - njih 2.600. Ono što je posebno značajno jeste činjenica da su to uglavnom mladi maratonci i polumaratonci”, rekao je Nikolić.


Ambasador Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer na konferenciji za novinare u Međunarodnom pres centru izjavio je da je maraton mesto, gde pokazujemo solidarnost.

„Tragičan događaj u Bostonu na sve nas je ostavio utisak i ovom prilikom želim da im izjavimo saučešće, ali s druge strane, svi ćemo biti na maratonu i pokazaćemo da nasilje nije rešenje”, rekao je Dežer, koji kako prenose agencije, na pomen žrtava u Bostonu nije mogao da sakrije suze.

On je dodao da pristupanje Evropskoj uniji može da se poredi sa maratonom, jer je to trka na duge staze, gde se zna cilj.

„Sutra će premijer Ivica Dačić, takođe, da učestvovati u maratonu, neće trčati, ali će učestvovati u otvaranju. Želimo da pokažemo da radimo zajedno. Nadam se da će te i vi kao zemlja ostvariti uspeh u ‘trčanju za Evropu’”, rekao je Dežer.

Beogradski maraton startuje u 10 sati u Bulevaru kralja Aleksandra, a cilj je kod hotela „Moskva”.

Karl Luis i Ivica Dačić

Karl Luis i Ivica Dačić | Foto: FoNet

Dačić primio Karla Luisa


Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić razgovarao je juče sa jednim od najvećih atletičara svih vremena Karlom Luisom, sa kojim će sutra otvoriti Beogradski maraton.
- Došao sam u Beograd u nameri da prenesem energiju maratona i pozitivne poruke sporta, prijateljstva i mira - rekao je Luis, kojem je Dačić poželeo prijatan boravak u Srbiji.

Centar grada u blokadi


Zbog održavanja 26. Beogradskog maratona, režim saobraćaja u glavnom gradu danas će biti izmenjen na više saobraćajnica, a centar grada biće praktično u blokadi sve do 19 časova.
Od ponoći do 19 časova biće obustavljen saobraćaj u ulicama Kolarčeva, Terazije i Kralja Milana, kao i deo Trga Nikole Pašića prema Terazijama. Do 17 časova biće obustavljen saobraćaj u ulici Prizrenskoj i u delu Balkanske ulice, kao i na saobraćajnicama u zoni Otvorenog tržnog centra „Novi Beograd”. Od 10 do 16 sati, za vreme prolaska takmičara, povremeno će više deonica biti zatvorene za motorni saobraćaj.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP