Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

ZAVRŠEN JOŠ JEDAN SABOR U GUČI, STRANCI ODUŠEVLJENI

Vidimo se dogodine!

Autor: Jelena Jokanović | 11.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Najluđa žurka na Balkanu juče je završena. Pet dana danonoćnog veselja, igranja po stolovima i dobrog jela i pića prošlo je brzo, a kako drugačije na mestu poznatom po dobrom provodu? Toliko dobrom da su brojni stranci koji su posetili Guču obećali da će ponovo doći. Mnogi gosti su već juče ujutru počeli da odlaze kako bi izbegli velike gužve. Do kraja su ostali najuporniji.

Koncert u Guči

Koncert u Guči | Foto: Goran Srdanov

- Ostaćemo do kraja. Kad poslednji orkestar bude spakovao svoje instrumente i ne bude imao više ko da svira, tada ćemo i mi poći - rekla nam je grupa Somboraca. Ovde su, kažu, svake godine, a dolaze u sve većem broju jer se sa svakog sabora vraćaju sa još boljim utiscima.

Lepe utiske nose i stranci.

Atmosferu ispod  šatri podgrevale  trbušne plesačice

Atmosferu ispod šatri podgrevale trbušne plesačice | Foto: Goran Srdanov


- U životu se nisam toliko lepo proveo, koliko za ovih nekoliko dana. Nezaboravan provod, ljudi kakve nigde nisam sreo, dobra klopa, ma sve je to ostavilo jak utisak na mene. Guča će mi zauvek ostati u najlepšem sećanju, a po povratku u domovinu svim prijateljima ću toplo preporučiti da obavezno dođu - kaže Mišel iz Tuluza dok se teška srca oprašta od svojih domaćina Teodore i Rajka, uz obećanje da će se dogodine sigurno videti.

Rezultat kombinacije alkohola i dobre muzike

Rezultat kombinacije alkohola i dobre muzike | Foto: Goran Srdanov


Dok gosti prebiraju utiske, kafedžije i trgovci zadovoljno trljaju ruke. Narednih dana će tek podvući crtu, ali kažu da su gotovo sigurni da su dobro prošli.

Snalažljivost

Snalažljivost | Foto: Goran Srdanov

- Za nekoliko dana ćemo sve sabrati, ali verujemo da smo zaradili. Pričalo se o krizi i da će ovaj sabor biti skromniji od prethodnih, ali ne žalimo se. Biće dobra zarada. Gosti su, kao i prethodnih godina, bili darežljivi, pojelo se više od 500 kilograma kupusa, a najviše se pilo pivo - kaže jedan od zakupaca, koji je želeo da ostane anoniman.

Trofeji otišli  u prave ruke

Trofeji otišli u prave ruke | Foto: Goran Srdanov

Pobednici


Pobednik 54. sabora trubača u Guči je Saša Krstić iz Zagužanja, nagrada publike „Zlatna truba” pripala je Goranu Rankoviću iz Guče, dok je za najbolji orkestar proglašen orkestar Dejana Jevđića iz Požege.
Odlukom žirija, nagradu za najizvornije muziciranje dobio je Ivan Jovanović iz Užica.
U finalu se takmičilo 18 orkestara iz Srbije.

Lepša  strana  Sabora

Lepša strana Sabora | Foto: Goran Srdanov

Za pet dana - 400.000 posetilaca


Za pet dana Dragačevskog sabora u Guči, tu varošicu je posetilo 400.000 ljudi, izjavio je juče, poslednjeg dana te menifestacije, predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović.
On je izrazio zadovoljstvo što je manifestacija protekla u najboljem redu, budući da nije bilo većih saobraćajnih prekršaja, ugrožavanja bezbednosti gostiju, kao ni intervencija zdravstvenih službi.
- Program je bio veoma raznovrstan i bogat, bilo je za svakoga ponešto, čini mi se sadržajniji nego na prethodnom saboru - rekao je Sretenović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP