Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

Vitezovi vina opet na okupu

Autor: D. Ć. | 17.03.2013 - 09:02:00h | Komentara: 0

Manifestacija „Amatersko beogradsko vinarsko guvno“, koju po drugi put organizuje udruženje građana „Ravni Kotari“, koje okuplja Dalmatince u Srbiji, biće održana 30. marta u beogradskom Centru Sava.

Jovana Antović

Jovana Antović

Stručna predavanja enologa, vinara i somelijera biće održana od 16 do 18 časova, posle čega će posetioci do 22 sata moći da uživaju u degustaciji vina i hrane uz bogat kulturni i muzički program. Biće proglašen i novi vinski viteški red „Janković Stojan“ i održana svečana zakletva „vitezova vina“, a biće proglašena i najbolja amaterska vina i uručene plakete i nagrade.


- Posetiocima će se predstaviti Dalmatinci vinari koji proizvode vino u Srbiji, kao i oni koji ga proizvode u zavičaju. Takođe će učestvovati i vinari amateri iz drugih krajeva Srbije, a svoja vina će izložiti i renomirane vinarije iz Srbije - kaže za „Alo!“ primarijus dr Neven Jokić, predsednik udruženja „Ravni Kotari“.

Prikupljena sredstva namenjena su socijalno odgovornim projektima u zavičaju, a takmičari mogu da se prijave do 20. marta 2013. na e-mail ravnikotari@gmail.com ili SMS-om na 064/187-0216. Sve informacije mogu da se pronađu na „fejsbuk“ stranici Amatersko beogradsko vinarsko guvno.

Kinezi okitili zlatom naše vino!
Zlato, srebro i bronza - tri medalje osvojila su tri srpska, župska vina na ocenjivanju u Hong Kongu!
- U konkurenciji gde se prijavljuju gotovo sve ambiciozne vinarije u svetu željne uspeha na najvećem tržištu vina, naša Svb Rosa pokupila je zlato- izjavila je Jovana N. Antović, potpredsednik i izvršni direktor vinarije Budimir iz Aleksandrovca.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP