Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

OTVARA SE POPULARNA PLAŽA

Vojska postavila pontonac do Lida

Autor: Tanjug | 19.06.2015 - 15:28:00h | Komentara: 0

Pontonski most ka popularnoj zemunskoj plaži Lido postavljen je danas, a završnim radovima prisustvovao je ministar odbrane Bratislav Gašić koji je rekao da će zahvaljujući mostu gradjani u nastupajućim vrelim mesecima na tom ostrvu moći da koriste svoje slobodno vreme.

Ponton

Ponton postavljen do Lida | Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Zadovoljstvo mi je da Vojska Srbije na zahtev lokalne samouprave može da izadje u susret opštini Zemun i gradjanima kako te tako i opštine Novi Beograd, ali i čitavog Beograda - rekao je Gašić.

Ministar je podsetio da Vojska Srbije prošle godine nije bila u mogućnosti da postavi most ''jer smo imali katastrofalne poplave i svi pontonski čamci su bili angažovani na saniranju posledica poplava u Kolubari''.
- Ove godine, zajedno sa lokalnom samoupravom, uspeli smo da premostimo reku i omogućimo gradjanima nesmetani i bezbedan prelazak do ostrva - zaključio je Gašić koji je sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Ljubišom Dikovićem prešao most, obišao logorski kamp na Velikom ratnom ostrvu i razgovarao sa građanima.

Predsednik opštine Zemun Dejna Matić rekao je da je pontonski most postavljen na radost svih gradjana opština Zemun i Novi Beograd, ali i čitavog Beograda.

Kako je rekao, time su stvoreni uslovi da gradjani mogu nesmetano da prelaze i koriste plažu Lido.

- Na zadovoljstvo svih nas uspeli smo da ovaj projekat privedemo kraju - rekao je Matić pozivajući gradjane Zemuna, ali i čitave prestonice koji planiraju da godišnji odmor provedu u Beogradu da iskoriste most i dođu na Lido gde će biti organizovani brojni bogati kulturni i sportski sadržaji.
Korišćenje mosta zvanično kreće od 1. jula i trajaće do 1. septembra, istaka je on navodeći da se vodilo računa o svemu - od spasilaca, medicinskog osoblja...
- Kao i svake godine i ove smo se potrudili da prisustvo gradjana bude potpuno brezbedno na ovom delu Velikog ratnog ostrva - poručio je Matić.

Kapetan bojnog broda, komandant rečne flotile Andrija Andrić rekao je da je rečna flotila Vojske Srbije uspostavila most dužine oko 350 metara koji spaja Zemun sa Lidom.

- Most je potpuno bezbedan, nosivost je 20 tona, a preko njega mogu prelaziti laka vozila po odobrenju i pešaci koji će koristiti plažu - rekao je Andrić dodajući da će postojati sluzba koja će obezbedjivati most tako da su sve mere bezbednosti ljudi zagarantovane.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP