Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

NESVAKIDAŠNJE BANDE HARAJU

VRANJE: Noćnim stražama čuvaju akumulatore

Autor: Veselin Pešić | 23.03.2015 - 14:53:00h | Komentara: 0

Zbog drskih i opasnih razbojnika stanari u naseljima Ledena Stena, Ogledna stanica i u drugim delovima Vranja prinuđeni su da noćnim stražama čuvaju automobile, akumulatore, delove, alate i druge predmete u garažama.

Lopovske bande haraju u Tibuždu, Ribincu, Aleksandrovcu, Dubnici, Izumnu, Vrtogošu, Moštanici i u drugim selima u kojima kradu novac, nakit, hranu, odeću, posuđe, kućne aparate, alat, poljoprivredne mašine, piće. Da su lopovi prava napast za ugrožene i uplašene domaćine potvrđuje portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković, koji je potvrdio da je na šest lokacija u gradu u proteklih godinu dana pronađeno oko 400 akumulatora.

Na meti lopova: Selo Moštanica

Na meti lopova: Selo Moštanica | Foto: Veselin Pešić

 - Osnovnom javnom tužulaštvu u Vranju podneto je 13 krivičnih prijava protiv četiri osobe osumnjičene za krađu. Protiv jednog osumnjičenog muškarca napisano je čak deset krivičnih prijava. Ukradene akumulatore policija je u proteklih godinu dana pronašla na šest lokacija u gradu. Rasvetljeno je i 20 slučajeva obijanja vikendica, ističe portparol Dragan Stamenković.

Na crnom tržištu skitnice i narkomani prodaju polovni akumulator za 500 dinara. U vranjskim dućanima novi akumulatori koštaju od 4.200 do 12.000 dinara. Mitar Miljković iz naselja Ogledna stanica veli da biznis cveta, jer lopovi očas za male pare unovče ukradeni akumulator.

Gazda Čedomir drži kazan u podrumu

Gazda Čedomir drži kazan u podrumu | Foto: Veselin Pešić

 - Noćnim stražama bili smo prinuđeni da doskočimo beskrupuloznim lopovskim bandama, koji mesecima haraju Vranjem. U protekla tri meseca kradljivci su u naselju ledena stena iz obijenih automobila odneli više od četrdeset akumulatora. Pojedini susedi svako popodne skidaju akumulatore i odnose u stanove, priča Dobrivoje Vučinić iz Ledene stena, naselja sa najviše stambenih zgrada i stanara u Vranju

Petko Mitković iz Ribinca veli da meštani mnogih sela ne mogu da se odbrane od drskih lopova, koji po sistemu razbojničkih trojki obijaju kuće i vikendice u kojima nema čeljadi i odnose sve što stignu.
- Komšiji su lopovi ukrali 1.000 evra dok se nalazio u drugom delu kuće. Organizovana banda ukrala je jednom meštaninu Ribinca 160 franaka, 200 evra, srebrnu ogrlicu i mobilni telefon. Iz pušnice su jednom susedu odneli pedesetak kilograma suvog mesa i rebara, priča u strahu Miloje Zakić iz Ribinca.
Penzioneru Staniši Jovanoviću iz Zlatokopa nepoznati lopovi odneli su iz podruma kuće u Surdulu kazan za pečenje rakije, nekoliko buradi sa rakijom i uništili nameštaj u sobama. Zbog demoliranog doma u kojem se rodio i odrastao,s tarina iz okoline Vranja tri godine ne sme da kroči preko kućnog praga u Surdulu.

Lopovi vole akumulatore

Lopovi vole akumulatore | Foto: Veselin Pešić

 Petar Paunković iz Vranja podseća da su meštani Moštanice policiji u poslednja tri meseca policiji prijavili 18 provala u 15 kuća. Seoski domaćini su u velikom strahu, jer su organizovane pljačkaške bande naoružane i imaju pomagače među seljanima, koji ih obaveštavaju koje su kuće i vikendice prazne.

- Strah se uvukao među ljude. Lopovi su onomad obili kuću Slađana Jovića u Moštanici. Neko od meštana im je dojavio da gazda dolazi u selo vikendom. Posle premetačine i krađe, tri dana su se gostili. Kuvali su jela raznorazna žeđ utoljavali gazdinom rakijom i vinom. Uljez iz Gramađa Stojan Stanković napisao je na frižideru da je krimilanalac i da mu niko ništa ne može, navodi Milan Mijušković iz Moštanice.
Čedomir Ristić iz Vranja pod ključem u seniku čuva kazan za rakiju, a u podrumu kajsijevaču i šljivovicu. Reče da su na meti lopova u gradu najviše kazani, koje kradljivci krčme za 1.000 dinara. Novi  bakarni kazani od 80 do 200 litara koštaju od 1.000 do 2.000 evra.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP