Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

STANARI SA TOPLIČINOG VENCA KIVNI NA NADLEŽNE U OPŠTINI STARI GRAD

Vratite deci park!

Autor: Rada Ćoralić | 06.06.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Mladi sa Topličinog venca ogorčeni su na opštinsku vlast Starog grada, jer, kako tvrde, ništa nije preduzela da bi se rekonstruisao park u njihovom kraju, iako su stanari još pre više od godinu dana podneli inicijativu za to. Umesto da srede park, ističu stanari, nadležni su uklonili šipku za vežbanje koju su oni sami o svom trošku postavili da bi imali gde da treniraju.

Umesto da im srede park, uklonili šipku za vežbanje koju su mladi sami postavili

Umesto da im srede park, uklonili šipku za vežbanje koju su mladi sami postavili

- Inicijativu sa oko 150 potpisa predao sam još u martu 2012. Bio sam dva puta na sastanku u opštini i video sam projekat koji je, kako mi je rečeno, plaćen 5.000 evra. Prema tom rešenju u parku je trebalo da bude urađeno igralište za decu sa spravama, da se postavi jače osvetljenje...

Danas odgovori

Odgovore na pitanja, da li je u planu rekonstrukcija ovog parka, kao i ko je i zašto uklonio šipku za vežbanje koju su meštani sami platili i postavili, juče nismo dobili od nadležnih do zaključenja ovog broja. I u opštini Stari grad i u Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove nam je rečeno da ćemo odgovore dobiti danas.

Radovi su trebali da krenu posle rekonstrukcije Studenstkog parka, međutim, kasnije mi je rečeno da je to pitanje prebačeno na gradski nivo - kaže Nikola Vlajković, jedan od pokretača ove inicijative. Pošto obnova parka nije krenula mladi su sami postavili šipku za vežbanje. Međutim, nadležni su je ubrzo uklonili, što je kod mladih stanara obližnjih zgrada izazvalo dodatno ogorčenje, jer im je to bilo omiljeno mesto za rekreiranje i druženje. Dnevno je, kažu, dolazilo i po 20-30 dece.

A, sada se, ističu oni, umesto mladih i dece u parku okupljaju narkomani i pijanice. Zbog toga većina komšija uveče ne sme da prođe kroz park.

- Petkom i subotom je ovde pakao. Ujutru park bude pun špriceva i praznih flaša. Ma, sve su dobro uklonili, a sve loše ostavili - kaže četrnaestogodišnji Stefan. Njegovi drugari Dimitrije, Ilija i Aleksandar koji su takođe odrasli u ovom parku, kažu da oni danas nemaju gde da se bave sportom. Ranije su mogli da igraju fudbal na terenima obližnjih osnovnih škola, ali su i njihove kapije sada zaključane.

-Umesto da promovišu sport i da mlade sklanjaju s ulice, nadležni su uradili sve suprotno - ogorčen je i Damijan Oklopdžić, koji živi na Topličinom vencu.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP