Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

NA FEŠN VIKU

Vrnjačka srca šetala londonskim modnim pistama

Autor: N. Božović | 27.04.2014 - 08:15:00h | Komentara: 0

Liciderska srca Đorđa Petrovića iz Vrnjačke Banje osvajaju modne piste na poznatim revijama u Evropi i kod nas. Naš modni dizajner, koji se predstavlja pod pseudonimom Džordž Stajler, nosio ih je na nedelji mode u Holandiji, na manifestaciji „Belgrejd fešn vik“, kao i na izložbi u Srpskoj kući u Londonu u okviru „London fešn vika“.

Licidersko srce na „London fešn viku“

Licidersko srce na „London fešn viku“

- Svaki primerak liciderskog kolača je unikatan jer se svaki kolač ukrašava ručno i ne postoje dva ista primerka - otkriva za „Alo!” Đorđe recepturu za pravljenje medenih kolača.


Veliku podršku i pomoć u poslu pružaju mu majka Đurđica i otac Dragan. Savladan stari zanat pretvorio se u uspešnu poslovnu priču. Đorđe je za kratko vreme savladao kompletnu tehnologiju izrade i pre tri godine od države dobio sertifikat za liciderski zanat.

- Do pravog recepta za testo došli smo posle nekoliko meseci i nekoliko hiljada ispečenih liciderskih srca. Slično je bilo i sa bojama za ukrašavanje. Sve smo sami naučili. Koristili smo i internet. I da kažem, nema tajnog sastojka za licidersko srce, ali ovaj recept ćemo svakako prenositi sa kolena na koleno jer smo vrlo ponosni na njega - kaže Đorđe.

Đorđe Petrović

Đorđe Petrović | Foto: N. Božović

U proizvodnji učestvuju i majka Đurđica i otac Dragan, koji peku i farbaju licidere, a kada su u pitanju velike porudžbine, onda moraju da angažuju još žena.


Liciderska srca prave se s ljubavlju. Nekada su ih mladići poklanjali devojkama i na taj način iskazivali svoju ljubav i simpatije. Darivanje liciderskog srca devojci bio je i čin prosidbe. Poklanjajući ga sa ogledalcetom, mladić simbolično devojci poklanja svoje srce.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP