Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

UMESTO U CVEĆARU ILI RESTORAN SA SUPRUGOM OTIŠAO NA VMA

Za 8. mart od muža
dobila bubreg!

Autor: V. Pešić | 13.03.2014 - 09:22:00h | Komentara: 1

Da život piše romane i sa hepiendom potvrđuju supružnici Mirjana i Milorad Kostić iz Vranja. Umesto osmomartovskog poklona, Mirjana je prošle godine na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu od supruga dobila bubreg i sebi korenito promenila život. Ovu penzionerku od tada više ne spopadaju more i košmari zbog teškog oboljenja bubrega, nesnosnih bolova, iscrpljujućih dijaliza, terapija i kontrola.

Poklonio joj deo sebe, bukvalno: Mirjana  i Milorad

Poklonio joj deo sebe, bukvalno: Mirjana i Milorad

Inspektor iz Vranja Milorad Kostić donirao organ supruzi Mirjani, kojoj su zbog teškog
oboljenja lekari odstranili oba bubrega

Prvi put u Srbiji, 5. marta prošle godine, laparaskopskom metodom srpski vojni lekari su uz pomoć stručnjaka iz daleke Indije operisali supružnike i Mirjani transplantirali bubreg njenog muža.

- Bubrezi su mi zbog stresova i genetičkih predispozicija otkazali 2011. godine. Odluka lekara bila je neumoljiva. Odstranili su oba policistična bubrega. Svakog drugog dana bila sam prinuđena da se podvrgnem napornim, neprijatnim i bolnim dijalizama. Život mi se pretvorio u pakao. Hvala suprugu Miloradu, koji mi je poklonio bubreg i spasao život - ističe Mirjana Kostić, koja je zbog teške bolesti otišla u invalidsku penziju.

Poljoprivredni inspektor Milorad Kostić izjavio je za lokalni nedeljnik „Vranjske“ da je srećan i radostan što je bubreg poklonio supruzi.
 
 

"Život mi se pretvorio u
pakao. Milorad mi je spasao
život", Mirjana

- Nisam posustajao u nameri da pomognem supruzi. Zbog pregleda, analiza i operacije često sam odsustvovao s posla. Osim bolovanja, koristio sam i dane godišnjeg odmora. Zaboravio sam na bolove posle operacije i za vreme zarastanja rane. Ljudi treba da shvate veliki značaj zaveštanja i doniranja organa - srećan je Milorad godinu dana kasnije.

Mirjana i Milorad upoznali su se 1988. godine na letovanju u Budvi. Potom su se godinu dana družili u Vranju i pre 25 leta stali pred matičara. Oboje vole da putuju i godinama su samo sanjali o tome, jer ih je Mirjanina bolest sprečila da pohode mnoge krajeve u zemlji i inostranstvu. Posle operacija otputovali su na oporavak na Vlasinu, u Ohrid i u Tursku.

Milorad: Bubreg navikao na pivo, sad mora i ona da pije

Milorad kaže da sada mora da unosi više tečnosti u organizam, ali napominje da bi to trebalo da čine i zdravi ljudi.


- Prošle subote smo bili na rođendanu i popio sam pet piva, mada to ne prijavljujem doktorima, a nekoliko puta sam morao da upozorim Mirjanu da mora i ona da popije po koju jer se taj bubreg dok je bio kod mene navikao - našalio se Milorad sa novinarom „Vranjskih“.

Poslednji komentari
  • duska Vreme: 13.03.2014 10:44h

    Nema toga sta ja ne bih učinila za svog supruga, ali...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP