Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

SVEČANO

Zaječar proslavio gradsku slavu

Autor: S. T. | 21.09.2013 - 15:45:00h | Komentara: 0

Ovogodišnju hramovnu i gradsku slavu, Malu Gospojinu, Zaječar je proslavio izuzetno bogatim dvodnevnim kulturno – umetničkim programom, izložbama i koncertom Sanje Ilića i Balkanike na Felix Romulijani.

Brojni građani prisustvovali liturgiji

Brojne zvanice

Gosti predsednika Skupštine Grada Zaječara, Saše Mirkovića, bili su ambasador Palestine, nj.e. Mohamed K.M. Nablhan, ambasador Maroka, Muhamed Elalaovi, konzul Rumunije Lulian Nitu, savetnik u Ministarstvu saobraćaja, Milan Božović, profesor na Saobraćajnom fakultetu, Milan Vujanić, gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, Zoran Milojević, savetnik Aleksandra Vučića, državni sekretar Ministarstva energetike Dejan Novaković, savetnik ministra energetike Djordje Vukotić, državna sekretarka Ministarstva pravde, Gordana Stamenić, savetnik Ljubiša Marić, direktor RTB -a Blagoje Spaskovski, predsednici opština Timočkog regiona i načelnik zaječarskog okruga Vladan Paunović.

Zaječar.- Svečanom arhijerejskom liturgijom Svetog Jovana Zlatoustog u Sabornom hramu rođenja presvete Bogorodice počelo je obeležavanje Male gospojine, slave hrama i Grada Zaječara. Tokom dana, na glavnom gradskom trgu organizovani su Sajam kolekcionara i antikvara Srbije, izložba meda, turistička manifestacija “Zlatne ruke”.
Izviđači su obeležili 86 godina rada a najmlađi Zaječarci priredili su “Dečiji jesenji karneval” i predstavu “Ko je kriv” . Specijalna atrakcija bio je dečiji hor “Čarolija” Leontine Vukomanović.

Brojne zvanice iz zemlje i inostranstva, gosti predsednika Skupštine Grada Saše Mirkovića, istakli su da sa novom vlašću u Zaječaru imaju odličnu saradnju i da Mirkovića izuzetno cene kao sposobnog i vrednog čoveka.

Zaječar je posetio i bivši ministar saobraćaja, Milutin Mrkonjić, koji je istakao da je došao da uzme “pelcer” od Saše Mirkovića, uspešnog prvog čoveka Zaječara, jer će i sam prihvatiti kandidaturu za gradonačelnika Beograda.

Liturgija Zaječar

Brojni građani prisustvovali liturgiji

- To ću učiniti samo ako budem imao potpuna ovlašćenja i od najveće i od moje partije – kazao je Mrkonjić, ističući da novi ministar saobraćaja Aleksandar Antić ima potencijala, znanja i ambicije i da će uspeti ali samo ako bude oslobodjen svih ostalih dužnosti.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP