Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

U POSETI ČITAOCIMA KOJE SMO NAGRADILI ZA ĐURĐEVDAN

Zbog „Alo!“ smo slavili kako dolikuje!

Autor: Ekipa Alo! | 08.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Devetočlana porodica Urošević iz Jagodine svečano je proslavila Đurđevdan, rođendan i krštenje uz pomoć dnevnog lista „Alo!“. Trostrukom slavlju prisustvovalo je 25 članova najuže rodbine iz Jagodine, Kruševca i Vrnjačke Banje.

Porodica Urošević Jagodina

Porodica Urošević Jagodina

- Svi živimo pod istim krovom, u dva zasebna stana. Tu živim sa svoja dva sina, njihovim suprugama i četvoricom unuka - Urošem (13), Mihalom (9), Aleksom (8) i Filipom. Sva četvorica su krštena na Đurđevdan. Krstili smo osmomesečnog Filipa, a ujedno slavimo i rođendan Aleksi. Dnevni list „Alo!“ nam je omogućio da proslavimo kako dolikuje jednoj porodici u Srbiji. Ceo dan proveli smo u veselju - kaže penzionerka Svetlana Urošević (57), dobitnica nagrade.


Uroševići žive skromno, ali kad je porodica jedinstvena sve se postigne. Dvojica sinova zaposleni su komunalnom preduzeću, a Svetlana je penzioner.
- Teško živimo, ali snalazimo se, kao i sve porodice u Srbiji. Sinovi rade, a snaje su nezaposlene, iako su završile fakultete. Nema posla, ne žalimo se, snalazimo se i sinovi privatno rade mehaničarski posao. Unuci su odlični u školi, dobri, fini, poslušni. Nismo se odvajali i kad su se sinovi ženili svi smo ostali u kući i istom dvorištu - priča Svetlana Urošević.

Porodica Stanisavljević Kraljevo

Porodica Stanisavljević Kraljevo | Foto: N. Božović

Osam godina čekali na sina


“Mi smo dobili sina Bogdana posle osam godina čekanja, obijanja pragova lekarskih ordinacija, nadrilekara... Pokušaj vantelesne oplodnje bila nam je poslednja šansa, ali su nas i tu odbili. Kada više nismo imali nade, ja sam prirodnim putem ostala trudna. Ove godine, krsnu slavu slavimo sa sinom Bogdanom i rešili smo i da ga na Đurđevdan krstimo”, napisali su nam Zorica i Darko Stanisavljević iz Kraljeva. Krštenje i veselje je išlo kao podmazano, a kako kažu domaćini, sve je bilo lakše jer su dobili nagradu „Alo!“.
- Učinili da ovaj dan bude još radosniji. Jako smo vam zahvalni na tome – nije krila sreću majka Zorica.

Porodica Jevtić Lazarevac

Porodica Jevtić Lazarevac


I nas je bog pogledao
 

Jelenu (35) i Ivana (39) Jevtića iz Lazarevca možda je najviše obradovao poklon našeg lista pošto već dva meseca nemaju posao. Pre 15 godina oni su izbegli sa Kosova i sa dvoje dece Lenom (5) i Lukom (12) danas žive u preuređenoj garaži.
- Kuća u mom selu Ljutoglavu spaljena je do temelja, a tri hektara njive obraslo je u korov jer nema ko da je obrađuje - tiho priča domaćin. I pored silnih nedaća, Jevtići se ne predaju. Milostinju ne traže, a drugima od srca pomažu, verujući da će bog jednog dana pogledati i njihovu kuću.
- S Kosova smo poneli samo staro kandilo i ikonu Svetog Đorđa. Daće bog, biće bolje. Ko kaže da i nas nije pogledao, evo dobili smo nagradu za slavu, a pre nekoliko dana i Lena je dobila bicikl u jednoj nagradnoj igri - hvale se u glas Jevtići.

Porodica Gavrilović Šabac

Porodica Gavrilović Šabac


Slavimo i kad nam je najteže

„Alo!“ je pomogao i porodici Jelene Gavrilović (38) iz Šapca da sa majkom i tetkom proslavi Đurđevdan. Jelena se više od tri decenije nosi sa teškom bolešću. U drugoj godini joj je dijagnostikovana epilepsija uz određen stepen retardacije. U iznajmljenom stanu živi sa majkom Vesnom (57) i tetkom Milicom Zečević (59). Nijedna od ovih žena ne radi, te nemaju stalna primanja, a uz to imaju i zdravstvene probleme.

Porodica Vujičić Kragujevac

Porodica Vujičić Kragujevac | Foto: Biljana Nenković


Sva su mi deca krštena na Đurđevdan!

„Deca su mi u neverici rekla sedi miran ćale, baš će tebe da izaberu za srećnog dobitnika. Uživao sam kad sam im video lica kada ste me izabrali za Đurđevdansku nagradu. Ovo je poseban dan, jer smo osim slave krstili i našu najmlađu unuku Emiliju, koju smo čekali pet godina, ponosno je na samom početku druženja sa „Alo!“ novinama rekao Milosav Vujičić, penzionisani trgovac iz Kragujevca.
Vujičićima je Đurđevdan zaista bio poseban. Svoju slavu započeli su u Crkvi Svetog Save u naselju Aerodrom, gde i žive. Milosav i njegova supruga Slobodanka imaju dva sina, Nenada i Nebojšu i ćerku Biljanu. Svi su kršteni na Đurđevdan. Tako je najstariji Nenad sa svojom suprugom Dušicom odlučio da nastavi porodičnu tradiciju i da mala Emilija bude krštena baš na taj dan. Na slavskom stolu ove godine, osim kolača koji je presečen u crkvi, našla se i kumovska pogača koju je mesila kuma Viktorija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP