Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

SAJAM AUTOMOBILA

Žene vole male, ali brze!

Autor: B. Janačković | 20.10.2012 - 08:02:00h | Komentara: 0

„Mali, ali brz“. Ovako je većina Nišlijki na Sajmu automobila, koji je juče u organizaciji „City marketing centra“ otvoren u hali Čair, opisala idealan auto po meri nežnijeg pola. Na sajmu je izloženo 60 najnovijih vozila vodećih brendova, od kojih je najskuplji BMW X5, koji na akciji košta 65.000 evra.

Cena? Prava sitnica!: BMW X5 od 65.000 evra

Cena? Prava sitnica!: BMW X5 od 65.000 evra | Foto: Kostadin Kamenov

- Volim male, ženske automobile, koji su laki za upravljanje i idealni za gužve. Ali, važno je da ima i svu potrebnu elektroniku. Zato je moj izbor „hjundai i 20“ - kaže promoterka Milica Ilić, a Jovana Stevanović smatra da je ipak presudna veličina.


- Meni se najviše sviđa neki manji, sportski, možda „megan“ kupe. Ali ne bih se bunila ni da imam džip - kaže ona, dok Milica Radulović preferira dizajn, pa je njen izbor „mercedes A 180 CDI“. Većina Nišlija, ipak, mogla je samo da gleda i mašta, s obzirom na to da je za mnoge u gradu u kojem ima 35.000 nezaposlenih i cena ulaznice od 200 dinara pusti san. Ipak, prvog dana je overena i prva prodaja - na štadnu “čerija” prodat je “ego” za 5.555 evra.


- U subotu će premijerno u Srbiji biti prikazan „reno klio4“. Većina automobila su niške premijere, poput “škode citigo”, ”kija cid”, “kija optima”, “hjundai” u sedan verziji... Tu je i “hjundai santa fe”, koji se može premijerno videti u Nišu. Očekujemo veću posetu nego prošle godine za 20 odsto, odnosno da za tri dana kroz sajam prođe 30.000 posetilaca - kaže Saša Đorđević.

Pontijak

Pontijak | Foto: Kostadin Kamenov

Glavna zvezda „pontijak” iz 1946.
Da „bez starca nema udarca“, potvrdio je „pontijak“ iz 1946. godine, kojeg je kao eksponat izložila auto-kuća „Cako“. Nema posetioca koji nije zastao kraj njega i sa uzdahom ga razgledao.
- Kad smo ga registrovali, na tehničkom pregledu su bili rezervisani, ali se pokazalo da je savršeno ispravan - kaže menadžer Dejan Tašić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP