Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

MALIŠANI KOJI SU POBEDILI RAK OTPUTOVALI NA DEČJE POBEDNIČKE IGRE

Život je za njih najvrednija medalja!

Autor: J. Jokanović | 20.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Vijorenje srpske trobojke i euforija koja je vladala na Aerodromu „Nikola Tesla“ juče je zbunila mnoge putnike, budući da naša reprezentacija ne učestvuje na svetskom prvenstvu u fudbalu koje je u toku. Veselu atmosferu napravili su mališani lečeni od raka koji su pošli put Moskve, gde će učestvovati na petim po redu Svetskim dečjim pobedničkim igrama.

Vanja Udovičić  ispratio tim iz Srbije

Vanja Udovičić ispratio tim iz Srbije | Foto: Vesna Lalić

- Joj, prvi put ću leteti avionom, malo me je strah! Nadam se samo da će sve proći kako treba - poverio nam se 16-godišnji Aleksandar Barać, koji je u pratnji majke prvi stigao na aerodrom, a doputovali su iz Leposavića. Aleksandar je uspeo da se izleči od tumora mozga koji mu je dijagnostikovan sa 11 godina i u Moskvi će se takmičiti u četiri discipline - fudbalu, plivanju, atletici i stonom tenisu.


– Mislim da najveće šanse imam u stonom tenisu, za to sam se pripremao. U svakom slučaju mama mi kaže da se bez medalje ne vraćam kući - kroz smeh priča Aleksandar, dodajući da mu odličje zaista nije bitno.

Očekuje medalju: Danijela sa  porodicom

Očekuje medalju: Danijela sa porodicom | Foto: Vesna Lalić

 
Dečje pobedničke igre okupljaju decu lečenu od raka iz cele Evrope, a našu zemlju predstavljaće osam mališana. Obično se kaže „važno je učestvovati“, ali u ovoj, borbi sa bolešću, njima je bilo važno da pobede. I svi su uspeli u tome. Ivan Bukorović (12), kome je sa devet godina otkrivena akutna limfoglasna leukemija, posle dve godine lečenja i teške hemoterapije uspeo je da se izbori sa ovom opakom bolešću. Ivan, koga svi zovu Munja Borac takmičiće se u plivanju i kaže da će pobeda posle onoga što je preživeo biti mačji kašalj, a ministar Vanja Udovičić, koji je decu ispratio na put, kao vrsni poznavalac prilika u vodi dao mu je savet kako da savlada protivnika.

Našu zemlju će  predstavljati osam  mališana

Našu zemlju će predstavljati osam mališana | Foto: Vesna Lalić

 
- Potrudiću se za pobedu. Ma biće to lako - osmehuje se samouvereno Munja, dodajući da mu je jedino teško što brat Strahinja nije mogao da dođe da ga isprati jer je sa vrtićem otišao na ekskurziju. Ali tu su bili mama Tanja, tata Ognjen i sestre Nađa i Anica. Sa porodicom je došla i Danijela Stojanović (14) iz Malog Zvornika koja je pobedila rak kostiju, a najveća želja joj je da postane pevačica.

Aleksandar  sa mamom

Aleksandar sa mamom | Foto: Vesna Lalić

 
- Treniram košarku i volela bih da budem uspešna u tome, ali najveći san mi je da se bavim pevanjem. Ipak, čekaću da završim školu kako me drugari ne bi ismevali - iskrena je Danijela, dodajući da će se oprobati u streljaštvu, tenisu i još nekoliko disciplina, ali i da se nada medalji, jer je već osvojila srebro u tenisu, na prošlogodišnjim igrama.

Sve devojčice se prijavile za fudbal


Jedna od disciplina u kojima će se deca takmičiti jeste i mali fudbal, a zanimljivo je da su se sve devojčice prijavile za ovu igru koja će se igrati mešovito sa dečacima. Iako fudbal važi za muški sport, one sve uglas viču da će biti bolje od dečaka.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP