Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

ZBOG HAVARIJE BOLNICA I TRI NIŠKA SELA BEZ VODE

Zmija izazvala strujni udar

Autor: B. Janačković | 29.06.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Zmija smuk koja se uvukla u trafostanicu JKP „Naisus“ napravila je havariju zbog koje su na šest sati bez vode ostali meštani niškog Knez Sela, Gornjeg i Donjeg Matejevca i plućna bolnica u Knez Selu.

Bolnica za plućne  bolesti u Knez Selu

Bolnica za plućne bolesti u Knez Selu | Foto: Aleksandar Stanković

Ovaj neotrovni gmizavac, verovatno zbog hladnoće i kiše potražio je sklonište u trafou na prostoru niškog vodovoda, što je izazvalo kratak spoj i momentalni prestanak rada pumpi za vodu.


Jovica Miladinović, direktor proizvodnje vode i održavanja vodovodne i kanalizacione mreže u JKP “Nasisus” kaže da je uređajima za daljinsko praćenje odmah uočen kvar, ali da je trebalo šest časova da se otkloni.

Od  hladnoće  pobegla  u trafo

Od hladnoće pobegla u trafo


- Kada su naši radnici došli do trafoa videli su da je kvar na kablu napona 10.000 volti izazvala zmija, koja je stradala od strujnog udara. Upućen je poziv “Jugoistoku”, čiji su radnici stručni za otklanjanje tih kvarova. Oni su uspeli da saniraju kvar tek posle šestočasovne intervencije. Rezervoari sa vodom su bili puni, ali to ipak nisu bile dovoljne količine za redovno snabdevanje, pa su u tri sela i bolnicu upućene cisterne sa vodom, navodi Miladinović.

Smuk se uvukao  u trafostanicu,  što je dovelo do kratkog spoja. Radnicima „Jugoistoka” trebalo šest sati da otklone havariju

Smuk se uvukao u trafostanicu, što je dovelo do kratkog spoja. Radnicima „Jugoistoka” trebalo šest sati da otklone havariju

Ulaske zmija, glodara i drugih sitnih životinja u trafostanice gotovo je nemoguće sprečiti, pogotovo ako se ovi objekti nalaze u blizini njihovih prirodnih staništa, jer se ne može predvideti njihovo kretanje. Kako navode u „Jugoistoku“ slučajevi ulazaka životinja u trafostanice nisu previše učestali, ali se godišnje zabeleži nekoliko takvih incidenata. Od početka godine, na području ovog privrednog društva zabeležena je samo jedna takva havarija koju je izazvala kuna koja se ušunjala u trafostanicu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP